hren

GKK U SURADNJI S UČITELJICAMA RAZREDNE NASTAVE
Kako bi učenicima nižih razreda osnovnih škola olakšali savladavanje lektirnih dijela, u ovo vrijeme nastave na daljinu, Gradska knjižnica Kaštela u suradnji s učiteljicama razredne nastave Esmom Sarajčev i Anitom Čupić, osmislili su projekt „Igraj se i uči“, koji je, osim djeci, namijenjen i roditeljima te učiteljima.

U sklopu projekta na web stranici Gradske knjižnice Kaštela postavljene su igrice u digitalnom obliku o lektirnim djelima za niže razrede osnovne škole. Za sada su igricama zastupljena djela Dr. Dolittle, Pinokio, Crvenkapica, Ružno pače, Maca papučarica, Pale sam na svijetu, Snjeguljica, Jurnjava na motoru, Bijeli jelen i Čudnovate zgode šegrta Hlapića, a bazu igara će stalno nadopunjavati.

Sudjelovanje je u cijelom projektu jednostavno, za igranje je samo potrebno ući na web stranicu GKK te kliknuti na poveznicu i uživati u igri, slažući puzzle, spajajući parove, sudjelujući u kvizu, traženju pojmova u osmomjerci, sortiranju grupa i na druge slične načine.
Igre su besplatne, mogu se igrati bilo kada, a vrijeme igranja nije ograničeno kao ni broj pokušaja.

Autorice projekta pozvale su i ostale učitelje da im se pridruže svojim dobrim primjerima i tako pridonesu ovom novom obliku nastave.

- Pozivamo sve one koji to žele da se priključe ovom zabavno-edukativnom projektu Gradske knjižnice Kaštela. Svoje edukativno-zabavne igrice uz pomoć kojih će djeci biti olakšano učenje možete slati na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a svi kvalitetni radovi bit će objavljeni na stranici Gradske knjižnice Kaštela u rubrici "Igraj se i uči" – poručila je ravnateljica Gradske knjžnice Kaštela Renata Dobrić u pozivu za suradnju.

Sve igre projekta mogu se pronaći na poveznicama OVDJE.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij