hren

ZAHVALJUJUĆI PROFESORICAMA ENGLESKOG I TALIJANSKOG JEZIKA
Zajednica škola u Europi, pod nazivom eTwinning nudi platformu za odgojno-obrazovne djelatnike koji rade u školama europskih država kako bi njihovi članovi putem ove platforme mogli komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. Dvije profesorice engleskog i talijanskog jezika, Ivona Jerković i Tina Parać, aktivne su članice eTwinning zajednice još od 2017. godine, a ovu godinu odlučile su kandidirati OŠ kneza Trpimira za dobivanje oznake eTwinning škole.

- Uvođenjem eTwinning projekata u nastavu engleskog i talijanskog jezika otvorilo im je brojne mogućnosti za njihov profesionalni razvoj i primjenu novih pristupa obrazovanju, kao i integriranje informacijsko-komunikacijske tehnologije te razvijanje suradničkog učenja i timskog rada kod učenika. Rad na eTwinning projektima odvija se na platformi koja pruža sigurno okruženje za učenike gdje imaju priliku surađivati sa partnerskim školama i na taj način uče o drugim državama, razvijajući svijest o prihvaćanju drugih kultura i različitih običaja – objavljeno je na službenoj stranici škole

Rad profesorica Jerković i Parać na eTwinning projektima više je puta zapažen na nacionalnoj i europskoj razini. Stoga su ove školske godine odlučile krenuti korak dalje i kandidirati OŠ kneza Trpimira za oznaku eTwinning škole. Dobivanjem oznake eTwinning škole, škola biva prepoznata na Europskoj razini zbog predanog rada ne samo pojedinačnih eTwinnera već i timova učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja koji međusobno surađuju.

- Od jeseni 2019. godine, profesorice Jerković i Parać organiziraju čitav niz seminara i radionica u prostorima škole kako bi u rad eTwinninga uključile i svoje kolege. Tako su organizirale i održale radionicu Uvod u eTwinning, a na njihov poziv seminare su održale i eTwinning ambasadorica Alenka Miljević  i profesorica Ivana Bokavšek. Profesorica Parać je u našoj školi početkom ožujka, zajedno sa svojim učenicima, organizirala i Predstavljanje eTwinning projekata – rečeno je u obavijesti i istaknuto kako je u  konačnici sve rezultiralo dobivanjem oznake za eTwinning školu na koju su jako ponosni.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij