hren

Središnju Dalmaciju pa tako i Kaštela u proteklih 36 sati zahvatilo je najprije nevrijeme praćeno kišom, a potom i jaka bura s olujnim udarima, no u odnosu na poneko nevrijeme koje pamtimo iz bliske prošlosti, za sada niti kiša niti bura nisu prouzročile veće probleme na javnim površinama.

Prema informacijama iz sva tri kaštelanska dobrovoljna vatrogasna društva, vatrogasci nisu imali intervencija izazvanih nevremenom, a djelatnici Vlastitog pogona, kako nam je kazao Mate Gotovac,  tijekom ovog jutra obilaze parkove, trgove i ulice te rade na raščišćavanju nereda kojeg je bura ostavila za sobom. A nered su prouzročile poneke odlomljene grane. „prošetani“ kontejneri, različiti predmeti koje je bura nosila...

Bura je tijekom protekle noći načinila štetu pojedinim vlasnicima objekata u Kaštelima, jer je došlo do oštećivanja nekoliko krovnih konstrukcija te polomila ponešto grana na okućnicama. Je li jučerašnja kiša i noćašnja bura načinila štetu na poljoprivrednim nasadima, kaštelanski poljoprivrednici utvrdit će tijekom današnjeg dana.

A danas će vrijeme, kako kažu meteorolozi, na jugu Hrvatske donijeti postupno razvedravanje te umjerenu do jaku buru, s dnevnim temperaturama između 21 i 26 stupnjeva.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij