hren
 

NA KOZJAKU
Planinarski domovi na Kozjaku tijekom protekla dva mjeseca zatvorili su svoja vrata pa planinari. šetači i izletnici, čiji je broj u vrijeme epidemije značajno porastao, nisu imali mjesto gdje bi se odmorili, predahnuli pa i okrijepili, no stvari se ponovno vraćaju na staro.

Tako je planinarski dom Putalj poviše Kaštel Sućurca, svoja vrata posjetiteljima otvorio protekli vikend. Dom je djelomično ugostiteljski objekt pa se služila i hrana i piće.

- Bilo je posjetitelja, no ne kao inače u ovo vrijeme. Radimo strogo po preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite i dio gostiju se pridržavaju mjera, no pojedince kao i da nije previše briga pa se trudimo svima osigurati da se osjećaju sigurno. Ovaj prvi vikend bilo je vidljivo da su ljudi tijekom ova dva mjeseca promijenili neke svoje navike, al valjda ćemo se svi vratiti na staro – kazali su nam u domu Putalj, gdje goste s dobrodošlicom dočekuju svakodnevno s uređenim uvjetima te ponudom pića i hrane.
Ugostiteljski dio ovog planinarskog doma radi svakog dana od 11 do 20 sati, a naravno po potrebi su im vrata otvorena i duže.

Planinarska kuća Pod Koludrom u Kaštel Kambelovcu, HPD-a Ante Bedalov, svoja će vrata za goste otvoriti ove nedjelje i tako će i nastaviti raditi, svake nedjelje, kao i do sada. Ovaj objekt nema posebnu ugostiteljsku ponudu, no dobre spize i zabave ne nedostaje u privatnim planinarskim aranžmanima. Kako su nam potvrdili iz HPD-a Ante Bedalov, svi koji nedjeljom pristignu u ovu planinarsku kuću morat će se pridržavati pojedinih propisanih mjera zaštite.

Planinarsko sklonište Orlovo gnijezdo ponad Kambelovca, kao što mu i ime kaže, je sklonište pa je cijelo ovo vrijeme bilo otvoreno za planinare i izletnike kojima je, na sigurnom mjestu, trebao siguran kraći odmor.

U HPD-u Malačka u Donjim Kaštelima još nisu donijeli odluku kada će njihov planinarski dom na Malačkoj ponovno otvoriti svoja vrata za posjetitelje. Za sada se čeka sastanak Upravnog odbora društva, da utvrde termin ponovnog otvaranja.
Malačka je tijekom proteklih tjedana često bila mjesto na koje su izletnici stizali u želji šetnje prirodom u vrijeme izolacije pa vjerujemo da je veliki broj onih koji s nestrpljenjem čekaju da dom otvori svoja vrata posjetiteljima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul