hren
 

U posljednja 24 sata u Republici Hrvatskoj imamo 6 novozaraženih, ukupan broj je 2243, rekla je Maja Grba-Bujević.

Novooboljeli dolaze iz Brodsko-posavske 4, Osječko-baranjske 1 i Splitsko-dalmatinske 1. Od jučer su preminule dvije osobe, muškarac 1963. godište iz KBC-a Split, i u Klinici za infektivne bolesti, muškarac 1977. godište. Ukupno je preminulo 99 ljudi, javlja Indeks.hr.

-Svega 133 je aktivno oboljelih, to je izuzetno dobra brojka - kazao je Capak.

Ministar Cappelli govorio je o turizmu.
-Bilo je puno upita o pojedinim segmentima turizma. Mi smo se sa službama dogovorili u detalje. Hoteli se pomalo otvaraju. Vidjeli ste pojačani dolazak ljudi, naročito iz Slovenije. U tijeku je, do 27.5. da napravimo na temelju platforme dozvole koje bi bile na neki način. Radi se o web aplikaciji koju će turisti moći ispunjavati. Gosti neće morati čekati na granicama, već ispunjavanjem unaprijed će na granici prolaziti u par minuta - kazao je Cappelli.

-Krajem mjeseca ćemo dopustiti ulazak iz drugih zemalja koje imaju slične epidemiološke situacije - kazao je Cappelli.

Nakon njega govorila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

-S obzirom na brojne upite oko kulturnih događanja, htjela bih reći da smo jedna od prvih država u EU koja je počela s izdavanjem preporuka i postupnim otvaranjem kulturnog sektora - kazala je, piše Indeks.hr.

Najavila je 4.fazu popuštanja mjera, koja kreće nakon 27.5.

-Mi ćemo revidirati preporuke za profesionalna kulturna događanja. Najveći broj upita je oko događaja koja okupljaju veliki broj ljudi, više od 500. Ne možemo za to napraviti jedinstvene upute. Sugerirano je da se za sva takva događanja organizatori obrate Ministarstvu - kazala je.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul