hren
 

U nedjelju ujutro u dijelovima Zagore temperature bi mogle pasti do samo 5°C
Za razliku od prethodnih nekoliko dana, kraj tjedna ponovno nam donosi nestabilnije vrijeme. Posljednji mjesec klimatološkog proljeća završit će u znaku nestabilnog i svježijeg vremena od prosjeka.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i u većini predjela suho. Popodne u Zagori uz prolazno pojačan razvoj oblaka lokalno može biti slabe kiše i pljuskova, a malo kiše navečer je moguće uz obalu i na otocima. Ujutro i navečer slaba do umjerena bura, danju će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na otvorenom moru može biti jak s vrlo jakim udarima. Minimalne temperature zraka od 9°C ponegdje u Zagori do 18°C ponegdje uz obalu. Najviše dnevne temperature od 18 do 24°C.

Subota će biti vrlo promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Na sjevernu Dalmacije bit će uglavnom suho, drugdje će povremeno biti kiše, mogući su i grmljavinski pljuskovi. Značajnije količine oborina se ne očekuju. Noću će puhati slaba bura, danju jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature zraka od 12°C ponegdje u Zagori do 23°C ponegdje u sjevernoj Dalmaciji.

Djelomično sunčano i suho u većini predjela bit će u nedjelju. Popodne su uglavnom uz granicu s BiH mogući slabi i prolazni pljuskovi. Jutro hladno za dio godine, u Zagori ponegdje oko 5°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Iako od ponedjeljka ulazimo u lipanj, odnosno klimatološko ljeto, značajnijeg porasta temperature i dalje neće biti. Iako će sljedeći tjedan većinom biti suh, povremeni pljuskovi bit će gotovo svakodnevna pojava.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij