hren
 

ISTAKNUTI VODITELJ PROGRAMA IZ TEHNIČKE KULTURE
Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture donio je odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i nagrada HZTK za prošlu godinu. Među nagrađenima je i Zoran Vukić, profesor politehnike i učitelj tehničke kulture iz OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture na nedavno održanoj sjednici donio je Odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade HZTK za 2019. godinu.
Time je profesoru Zoranu Vukiću dodijeljeno počasno zvanje mentor-savjetnik HTZK-a u izvanškolskim aktivnostima s područja robotike i ostalih odgojno-obrazovnih programa u tehničkoj kulturi.

Kako stoji u obrazloženju HTZK-a Zoran Vukić, profesor politehnike, učitelj tehničke kulture u zvanju savjetnika u OŠ kneza Trpimira Kaštel Gomilica je istaknuti voditelj odgojno-obrazovnih programa iz područja tehničke kulture od školske godine 2003./2004. godine u kontinuitetu.

Voditelj je Kluba mladih tehničara i Udruge mladih robotičara Split te predsjednik kategorije Soccer Weight i Soccer Open. Dugi niz godina vodi uspješno izvannastavne i izvanškolske aktivnosti u više područja tehničke kulture raketno modelarstvo, radioamaterizam, zrakoplovno modelarstvo i robotika. Učenici pod njegovim mentorstvom postižu izvrsne rezultate na državnim natjecanjima mladih tehničara zadnjih 20 godina, a na natjecanju Sigurno u prometu zadnjih 15 godina i na državnoj razini Modelarske lige.

Ostvario je zapažene rezultate kao mentor učenicima na međunarodnim natjecanjima Robocup junior Austrija Linz 2018., gdje je osvojio prvo mjesto, kao i na natjecanju RoboCup Japan 2017. U Nagoyi RoboCup Montreal Canada 2018., drugo mjesto  te treće mjesto na  Robofinist ST, Peteresburg 2017.

Svojim stručnim radom kontinuirano pridonosi promicanju tehničke kulture na području Splitsko - dalmatinske županije i na razini Hrvatske. Vukić je ujedno član Skupštine udruge Zvjezdano selo Mosor i dopredsjednik Hrvatskog robotičkog saveza.

Foto:PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij