hren
 

U ORGANIZACIJI GRADSKE KNJIŽNICE
Stiljski grad u surječju povijesti, kulture i vjere karpatskih Hrvata – naslov je putopisnog predavanja književnice Biserke Goleš Glasnović koje Gradska knjižnica Kaštela organizira u petak, 12. lipnja u 20 sati u konferencijskoj dvorani u Hotelu Kastel na adresi Ul. uz Svetog Ivana 2 u Kaštel Lukšiću.

U multimedijskom putopisnom predavanju bit će riječi o karpatskim Hrvatima i autoričinom putovanju Ukrajinom, a autorica će govoriti i što je na svom putovanju saznala o Bijeloj Hrvatskoj i knezu Trpimiru.

Autorica Biserka Goleš Glasnović je dobitnica prve nagrade u Literarno-likovnom natječaju Kaštelanske štorije 2020. za esej TRPIMIROV VRT : PATRIA ARCANA, a kako je pokrovitelj nagrade u natječaju Gradske knjižnice Kaštela "Vikend u Kaštelima" i ove godine bio Hotel Kastel, gđa Glasnović stiže u Kaštela kako bi istražila sve kaštelanske kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti te kako bi nakon toga mogla napisati putopis o gradu u kojem se čuva prijepis Trpimirove povelje, krsnog lista hrvatske države.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij