hren

Išli malo na goli otok. Zakonita obukla evin kostim od lani i da je malo stiska u struku, a Blesi i ja adamove jabučice. Blesi, da asti, stara, kolika ti je eva. Ona ga - trump! - spontano pukla zaušnicom i odletio tamo daleko u more.

Blu, blu i izronio školjku - zahodsku - a u njoj još očuvan pravi biser ljudskog ispadka. Ljudiii, hrvatski narodeee za život, dođite vidit, pa ovo ima samo u izbornoj kampanji.

Jure je u blizini pekao dvi srdele na gradelama.
Jesi li ih namazao zaštitnim faktorom? A ne bi smija ni ložit, da ne ugroziš mafiju i nisko raslinje. Vidi, počele su skakat! Rekao sam ja da će izgorit, da će ih peć koža.
On, da kako će skakat kad mu ih je usmrđene dao ribar Mate za mačke.
Evo ga na! - ispečene srdele skočile mi u ruku, pa u usta i mmumlmuml...ješam li ti rekao...muml...da škašu, uf, šta peše u uštima, ali ukušno je, uff, huuu, šili ježik šam išpeka.

Pa, jeba te, poždera si mi obe srdele!

Nišan. Šame šu mi škošile.
On, da pobacit ću ja tebe spontano u more, pa'š vidit.
Kako ćeš me pobacit kad nisi silovan? To je zabranjeno.
Šta, silovanje?
Ne, nego pobacivanje, eno pitaj Škorošenka i her Raspudića. Samo nemoj onu njegovu ženu, jer kad ti ona počne odgovarat u facu protupitanjima: Kakoćuvamjaodgovoritnapitanjeakonepostavimprotupitanjeištoviimatemenepitati... Bolje ti je u onu školjku bi-sernicu taknit i...i Jure uperio prst. Eno ga na bijelom konju vrancu doratu. Pa to je naš oberštumbanfuhrer Škorošenko, a za njim cijeli hrvatski narod, svi vjernici, kardinal - sve u jednome. Jer on je to sve.
Tri puta Zig Heil za Škorošenka. Zig! Zig! Zig! Heil!

A on, da moj hrvatski narode, nemojte izgorit i...i je l' ja to vidim neki prst, a? Oćemo zvat malo Maxa mesara, a? Ajde, ajde, ali drugi put... I on i hrvatski narod i vjernici i kardinal u jednom nastavili dalje, bespućima golog otoka.
Anti, šta je ovi...
Pssst! Da ga nisi više spomenija!
Koga?
Antu Sanadera se ne smi spominjat. Da više niko nije spomenija Antu Sanadera!
A dobro, nećemo više Antu Sanadera spominjat, iako ne znan zašto ne smimo spominjat Antu Sanadera i zašto bi itko spominja Antu Sanadera.
Da ne popizdi, eto zašto.
Ko, naš Ante Sanader?
Ne nego Iv'n.
Koji Iv'n? Onda nećemo spominjat Iv'na. Šta Ante Sanader ima s tim?
Iv'n popizdi kad spomeneš Antu Sanadera, počne vikat i odma mu doktorat izađe na grlo. Srića da je blizu Mostar. Bolje ti se utopit u Plovputu nega Antu Sanadera spominjat i njegove parcele isprid tunela, a koje je on kupija još dok pooojma nije ima o tunelu. Ili kako je reka još jedan uvaženi, neka to zastupnici s njim rasprave, a ne zna jadan, da zastupnika više nema.
Onda Jure pogledao na gradele i da, lupežu, zaboravija sam srdele koje si poždera. Potegao me u oslabljene slabine. Onda Jurina vilica naletila na moju desnu zaušnicu - PAFFF! STOOOJ! Ispala mi je plomba iz šestice! - a ja opet zamahnuo, pa izletila i kompletna šestica s granulomom...pa petica...pa, jefa fi faf fafer, ufit fu te!
Ajde, smiri se, Jure, pronać ćemo i šesticu i peticu i plombu...sve se to može ponovo usadit, sad ćemo mi opičit tu jedan restart čunke.
Ma ufadit fu ja febi ovi kamen u glafu! - zamahnuo, i taman da će past tuča veličine šake u glavu, kad: LEZITE! MINAAA! - viknuo je Blesi!
Svi polegli i - BLOUFFFF!!! Poskakali u more, pokupiti ribu i prezervative i...i Zakonita urliknula: UPOMOOOĆ! MORSKI PAS! RALJE VII!
Onda svi skočili na morskoga pit-bull-šit-terijera i ubili baju u njemu.
KEV...KEV - izjavio je morski pas i okrenuo se na sve četiri.
Na gradelama se pekao morski pas i posoljeni prezervativ. Jure jaukao dok mu je Zakonita pokušavala usaditi peticu i šesticu koje smo pronašli.
Uto doplovila jahta uvaženoga do nas. On, da upao im je pas u more, pa ako smo ga slučajno vidjeli i...
Pojma nemamo o tome, ulovili smo morskoga psa, eno ga na gradelama. A kako se uvaženi pas zove?
Fifi.
Zakonitaaa, šta piše tome morskome psu na ogrlici?
Ona, da ne vidi se dobro, izgorilo je, piše Pipi...Fifi ili tako nešto.
Eto vidite, ništa od vašeg Fifija, možda je otplivao malo u tri nepoznata pravca taterina. Ajd, bog.
Došli doma. Blesi se spremao za na stadion. Uzeo transparente, bengalke... Pa, nema utakmice danas, sinko Blesi.
A on, da kako nema, slušate li vi novosti, igraju Škoro čudna imena sam sa hrvatskim narodom protiv Plenkija i Bere na stadionu. Jeba te, šta će to bit. A dolazi i Pupovac.
Pa di Pupovac? Šta on ima s tim?
Nema ništa, ali trebamo nekome vikat Ubi Srbina. E moj hrvatski narode, pa vi ništa ne znate.
A šta ako se sve zabrani, vidiš da opet hara korona.
Ma, sve ovisi o rejtingu HDZ-a. Ako ostane ovako loš, onda ide žestoka epidemija s kondom...komdor...komordibitetom i odgađaju se izbori. Ide proporcionalno, šta rejting HDZ-a više pada, to broj oboljelih više raste, pa ako pade HDZ, padaju i izbori.

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij