hren
 

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA
Iako s nikad manje događanja, Kaštelansko kulturno ljeto i ove će godine, tijekom srpnja i kolovoza, upotpuniti turističku ponudu grada podno Kozjaka. Program ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta predstavljen je danas u Kaštel Lukšiću.

Epidemija koronavirusa, kao i različite epidemiološke preporuke i mjere koje su na snazi, uvjetovale su da organizatori Kaštelanskog kulturnog ljeta, reduciraju previđeni program  koji se trebao odvijati u naredna dva mjeseca, no zanimljivih događanja ipak neće izostati, ustvrdila je na konferenciji za medije dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić.

- Mogu najaviti da će se i ove godine održati Kaštelansko kulturno ljeto. Drago mi je što smo, iako u manjem obimu, uspjeli organizirati ovu manifestaciju. Umjesto stotinjak događanja koliko bi ih imali u godinama ranije, ove godine nas očekuje četrdesetak događanja, uglavnom se radi o tradicionalnim događanjima, no u nešto drugačijim  formama – kazala je dogradonačelnica.

Kako je navela za ovako organizirano Kulturno ljeto izdvojeno je i manje financijskih sredstava, a došlo je i do promjene lokacija pojedinih događanja, kako bi se i izvođačima i posjetiteljima osigurala potrebna distanca.  Dio događanja tako će se odvijati na štafilićkom Igrišću, Novom parku u Lukšiću te na kambelovskom brcu. Matok Bosančić kazala je i kako ove godine neće biti tradicionalnih pučkih, ribarskih i sličnih fešta jer je na njima nemoguće osigurati sigurnost građanima.

A što će Kaštelani i gosti moći vidjeti i u čemu sudjelovati kazala je pročelnica Sandra Zokić.

- Kako je već rečeno očekuje nas niz tradicionalnih događanja, od Dana Miljenka i Dobrile, jedne večeri Večeri dalmatinske pisme i slično, a tu je i niz dobrih predstava kako naših kazališta tako i gostiju, niz izložbi u organizaciji Muzeja grada Kaštela, nastupi klapa, nastupi estradnih zvijezda poput Vanne i Massima, a imat ćemo priliku poslušati i mlade pjevačke zvijezde koje nastupaju u HRT-ovoj emisiji A strana – dio je programa koji je navela Zokić.

Organizaciju pojedinih događanja potpisuje i Turistička zajednica pa kako je na konferenciji rekla direktorica Nada Maršić ni ove godine neće izostati koncerti ozbiljne glazbe i arija i drugih događanja koja su postala obavezna u ljetnim mjesecima. Ali neka događanja će i izostati, poput popularne Salse i šalše.

Posebni dio medijske konferencije odnosio se na dane Miljenka i Dobrile, o čemu je novinare više upoznala Marijana Vulas, a prema njenim riječima Dani Miljenka i Dobrile, koji će trajati tri dana, održavat će se u Kaštel Kambelovcu, a činit će ih koncertna večer te dvije filmske večeri.

Među događanjima koja su se našla u programu svakako treba spomenuti i Večeri kod Sv. Jeronima, Lovestock festival, kiparsko – likovnu koloniju, Večer glendi i batudi, predstavljanje Kaštelanskog zbornika i druge.
Kako se čulo od nadležnih, neka sportska događanja u potpunosti će izostati, dok će se neka održati u skladu s mjerama zaštite, dok je ove godine, u potpunosti izostao poseban program za djecu, zbog sigurnosti najmlađih Kaštelana i gostiju.

Zbog cijele situacije, događanja se ove godine neće promovirati putem plakata, no na gradskim službenim stranicama te u medijima, građani će pravovremeno biti obavještavani o održavanju događanja ili njihovim mogućim odgodama i otkazivanjima, zavisno od epidemiološke situacije na području Hrvatske.

Već ove subote u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta započet će Nostalgija u Kaštel Novom, ali i ona u nešto izmijenjenom obliku, dok će službeno otvaranje Kaštelanskog kulturnog ljeta uslijediti 4. srpnja Massimovim koncertom u Štafiliću.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij