hren

Velika vrućina kakva je vladala lani u ovom dijelu godine ne samo da se neće dogoditi do kraja ovog mjeseca, nego nije na vidiku niti početkom srpnja

Konačno nam je stiglo pravo ljeto, kada su vremenske prilike u pitanju. Lipanj je dugo “oklijevao”, no tek je krajem mjeseca pokazao svoju ljetnu narav pa su zaredali sunčani dani sa sve višim temperaturama zraka.

Tako su danas temperature diljem Dalmacije od 28 do 32 Celzijeva stupnja. Noću je tiho ili uz burin, danju puše slab maestral. Ipak, velika vrućina kakva je vladala lani u ovom dijelu godine ne samo da se neće dogoditi do kraja ovog mjeseca, nego nije na vidiku niti početkom srpnja.

U nedjelju i ponedjeljak bit će vedro ili pretežno vedro. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab do umjeren maestral, a kasno popodne na otvorenom moru srednje i južne Dalmacije i između otoka može biti pojačanih udara vjetra zapadnih smjerova. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 28 do 32°C.

U utorak, srijedu i četvrtak očekuje nas pravo ljetno vrijeme. Prevladavat će vedro sa slabim dnevnim vjetrom. Bit će još toplije pa će najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji biti od 29 do 34°C.

Vrućine će se nastaviti sve do kraja sljedećeg tjedna, ali bi osobito u Zagori moglo biti slabih nestabilnosti u drugom dijelu dana. U dane vikenda bit će tek malo vjetrovitije.

Pravo ljeto je tu i pratit će nas sljedećih desetak dana, no velikih vrućina i temperatura zraka iznad 35°C do daljnjega nema na vidiku. Prognostički modeli daju mogućnost promjene vremena oko 6. srpnja, no ostvarivost prognoze za tako udaljeno razdoblje je relativno niska pa će pouzdanije naznake znati tek za nekoliko dana.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij