hren

SVE VIŠE KANTI, A MANJE KONTEJNERA
Prije nekoliko dana komunalna tvrtka Zeleno i modro započela je s podjelom individualnih spremnika za otpad u Kaštel Starom te su spremnici već podjeljeni uz obalu od đardina prema hotelu Palace te od Ceste dr. Franje Tuđmana prema moru, na samom istoku ovog mjesta.

U isto vrijeme radi se na zamjeni individualnih spremnika u nekoliko ulica u Kaštel Lukšiću, čiji su stanari i prije koristili individualne spremnike.
Podjela spremnika tako će se u narednim danima nastaviti na ostalim područjima Kaštel Starog, u Kaštel Lukšiću te u manjem dijelu Kaštel Novog, gdje korisnici još nisu dobili vlastite kante. Kako su najavili u ovoj tvrtki, za određeno vrijeme spremnici će biti podijeljeni i u Radunu i Rudinama.

Pri podjeli kanti, korisnik će na potpis dobiti zapisnik o preuzimanju, detaljne upute o korištenju usluge i kalendar pražnjenja spremnika za ovu godinu.
Kako su u Zeleno i modro naglasili, važno je da svi preuzmu svoje kante, jer će se nakon podjele na pojedinom području, ukloniti zajednički metalni kontejneri. Stanari ulica u koje neće stići individualni spremnici, zbog nemogućnosti ulaska vozila u manje ulice i dalje će odlagati komunalni otpad u zajedničke metalne kontejnere, dok se ne postave poluukopani kontejneri koji će služiti u tu svrhu.

A kako bi što manji broj ulica ostao „nePokriven“ uslugom odvoza otpada s „kućnog praga“, Zeleno i modro nabavilo je još jedan kamion smećar marke Iride na Fuso Canter podvozju, drugi takav u njihovom voznom parku, kojeg odlikuju male vanjske dimenzije ali veliki kapacitet prihvata otpada i što je najvažnije kratak međuosovinski razmak, što je idealno za prikupljanje otpada iz uskih ulica,  kojih je u Kaštelima u značajnom broju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij