hren

Kamberovo šetalište u Kaštel Starom, neposredno uz plažu, od danas je bogatije za jednu neobičnu kantu za otpatke, a radi se o „pametnoj kanti“, koju je tvrtka „Zeleno i modro“ dobila na „probu“ za ovu ljetnu sezonu od tvrtke O.K. TEH, a radi se o modernom i inovativnom  rješenju zbrinjavanja sitnog otpada.

- Radi se o najsuvremenijem spremniku za otpad kakav imaju svi najveći gradovi u svijetu, a kod nas Dubrovnik, Hvar, Zadar, Vukovar i mnogi drugi. Riječ je o kompaktoru na solarni pogon marke Procopress za sakupljanje manjih otpadaka na javnim površinama. Omogućuje ručno otvaranje otvora za ubacivanje otpadaka kao i higijensko nožno otvaranje te je ovakva „pametna kanta“ rješenje za urbana i turistička područja – naveo je Alen Lučić, direktor tvrtke Zleno i modro, čiji su djelatnici, uz pomoć djelatnika Vlastitog pogona kantu postavili na lokaciju u Kaštel Starom.

Ova kanta osigurava prikupljanje i do osam puta više otpada nego ostale kante jer je opremljena prešom na solarni pogon koja sabija ubačeni otpad. Spremnik je antivandalski, sprječava prekopavanje po smeću, izlazak neugodnih mirisa, a preko softvera javlja stanje popunjenosti pa se ne bi smjelo dogoditi da kanta bude prepuna.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij