hren

Stanovnik Resnika, zabrinut za sigurnost prilikom izlaska na Cestu dr. Franje Tuđmana, poslao nam je pismo u nadi u reakciju nadležnih i pomoć kod rješavanja njegovog problema. Pismo prenosimo u cijelosti…

Poštovani,

kao što i sami znate zadnjih nekoliko dana Kaštela su u središtu pozornosti zbog težih prometnih nesreća.
Ponukan tim događajima i dugogodišnjim oglušivanjem nadležnih službi, odnosno prebacivanjem loptice (krivice) s jednih na druge, šaljem Vam u prilogu problematiku mjesta na adresi Cesta dr. Franje Tudmana 1236, Kaštel Štafilić. Točnije ulaz na poznatu kaštelansku plažu 'Stari resnik'.

Naime, na toj adresi se nalazi obiteljska kuća s ulazom u dvor, ujedno tu je i prometnica kojom se postižu puno veće brzine od dopuštene. Tokom ljetnih mjeseci redovito se velik broj kupača kupa na obližnjoj plaži, a svoje parking mjesto potraže uz ogradu na navedenoj adresi. Unatoč znakovima koji jasno pokazuju da je tu zabranjeno zaustavljanje i parkiranje nitko nikada nije dobio kaznu. Naročito puno automobila je tokom vikenda.

Budući da ljeti tu stanuju tri obitelji i konstantno koriste osobne automobile, svaki izlazak na cestu je potencijalni rizik za život. Zašto? Vidi se u prilogu kako izgleda izlazak s već spomenute kapije. Doslovno napamet i osjećaj jer se ne vidi apsolutno ništa. A kako kažu ljudi: 'Sve do jednog puta'.

Preko nekoliko puta već su slani upiti nadležnim službama, za stavljanje takozvanih buba ili čak ogledala, što bi olakšalo uvelike izlaz, ali ništa od toga.

Zato pitam sve nadležne službe ovim putem treba li se dogoditi još jedan smrtni slučaj da bi se nešto poduzelo jer ovo je problem koji se može lako riješiti ili ćemo i ovo riješiti po principu 'lako ćemo'? Hvala i lijep pozdrav'


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij