hren

Proteklog vikenda na podrućju županije Splitsko-dalmatinske policijski službenici pojačano su kontrolirali promet, a za srijedu, 15. srpnja, najavljuju novu akciju nadzora brzine.

Policijski službenici tijekom vikenda zabilježili su 631 prekršaj, od čega je njih 205 zbog prekoračenja brzine, 87 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 67 za vožnju pod utjecajem alkohola, 23 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, deset za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 14 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Evidentirano je i 36 prometnih nesreća od kojih je 18 bilo s materijalnom štetom, jedna osoba je smrtno stradala, šest osoba je teže, a 18 osoba je  lakše ozlijeđeno.

Kako bi se te brojke smanjile, na  prometnicama  na području koje pokriva Policijska uprava splitsko-dalmatinska,  od 6 sati u srijedu 15. srpnja do 6 sati u četvrtak 16. srpnja, provest će se akcija u prometu pod nazivom „ 24 sata  brzine“.  

- Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu – poručili su iz PUSD. 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij