hren
 

NOVE INFORMACIJE O KORONI U HRVATSKOJ
U zadnja 24 sata odrađeno je 204 testiranja, a testiranjima su otkrivena nova 53 slučaja zaraze koronavirusom.  Nema osoba preminulih od posljedica koronavirusa, na respiratoru su četiri bolesnika, hospitaliziranih je 132 bolesnika, dok je aktivnih 1.145 osoba.

Informacije su to iz nacionalnog Stožera ovog ponedjeljak u kojima stoji da je u Hrvatskoj tako do sada bilo 3775 pozitivnih, a prosječna dob im je 47,4 godine.

- Nemamo značajnih novih žarišta. Imamo nekoliko vjenčanja i raznim krajevima i nekoliko proslava. Imamo jedno novo žarište u domu za starije u Umagu, gdje je jučer  uzeto 90 briseva i svi su negativni, što je dobra vijest – kazao je Krunoslav Capak.

Capak, Vili Beroš, Davor Božinović i Alemka Markotić na današnjoj press konferenciji osvrnuli su se na odluku o nošenju maski.

- Rukovodimo se onime na što nam ukazuju brojne analize, to je da je jesen razdoblje u kojemu bi se mogli suočizi s većim izazovima  pa ovo razdoblje moramo iskoristiti da steknemo navike koje će nam biti neophdone. Zato smo odlučili da ponovno idemo i s press konferencijama jer služe educiranju javnosti, a pitanje nošenja maski je sastavni dio te edukacije. Objasnit ćemo korisnost tih maski, a naš glavni pristup je obavještavati javnost. Imat ćemo i sankcije ako se pokaže da neka mjera nije prihvaćena. Nadamo se da neće doći do toga. Veliki centri imaju zaštitare gdje nije problem ne pustiti osobu bez maske, u malim trgovinama ne smije se poslužiti nekoga bez maske. Nema toliko policije ni inspekcija da mogu baš sve kontrolirati. Apeliramo na sve da zovu 112 ili policiju ako treba intervenirati – kazao je Božinović.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij