hren

30. JUBILARNI DJEČJI FESTIVAL
Već prema tradiciji, nakon glazbenog festivala Split 2020, održan je i 30. festival Mali Split, na kojem je svoja glasovna i scenska umijeća pokazalo nekoliko desetaka djece i mladih, a među njima i nekolicina malih Kaštelana, čije su se izvedbe posebno svidjele stručnom ocjenjivačkom sudu.

Kako je ova pandemija koronavirusa donijela cijeli niz promjena u načinu održavanja različitih festivala, imun na promjene ove godine nije bio ni Mali Split, na kojem nije bilo klasičnog glasanja ni dodjele nagrada pred publikom nego su najbolji proglašeni na službenoj Facebook stranici festivala.

No zato promjena nije bilo u nastupima, svi su odrađeni s puno radosti i energije, a najboljom izvedbom festivalski žiri ocjenio je nastup i pjesmu „Ne boj se“ Kaštelanke Lane Rubelj. I druga nagrada žirija otišla je u Kaštela i to Andrei Šušnjari, koja je izvela pjesmu „Dite pored mora“, dok je treće mjesto žiri dodijelio njihovom mladom sugrađaninu Fabjanu Bedalovu i njegovoj interpretaciji pjesme „Dičja Torcida“.

Nagradu dječjeg zbora „Srdelice” za izvedbu pjesme ”Taj susret s tobom”,  osvojila je Lucija Čović, a nagrada umjetničkog ravnatelja festivala pripala je Auri Radočaj i pjesmi „Lako je u Split biti zaljubljen”.
Prvu nagradu publike s pjesmom „Bombonijera” osvojila je Tia Čagalj, druga je pripala Klari Bezić za pjesmu „Mama, mamice“, dok je treći prema glasovima publike bio Roko Sedlar s pjesmom „Toplo hladno“.

Treba svakako spomenuti da su svoj obol na ovom Malom Splitu dali i članovi kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula, doprinjevši osvajanju nagrade Fabjana Bedalova, ali i rasplesane Kaštelanske mažoretkinje koje su pratile nastup Andreje Šušnjare.

 

Foto: privatni albumi


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij