hren

ZBOG KVALITETNOG UPRAVLJANJA U NEPREDVIDLJIVIM OKOLNOSTIMA
Vodeća hrvatska tvrtka za savjetovanje u ljudskim resursima Selectio dodijelila je CEMEX-u priznanje Izvrsnost u izazovima, koje se od travnja 2020. godine dodjeljuje onim kompanijama koje su pokazale kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima. Cilj priznanja je isticanje važnosti brige o zaposlenicima i u razdoblju krize te razmjena dobrih praksi i inicijativa koje su mnoge kompanije pokrenule, posebno u jeku pandemije Covid-19.

- Priznanje Izvrsnost u izazovima je samo još jedna potvrda da smo se kao organizacija dobro snašli u potpuno novim okolnostima te da u vrijeme krize nismo iz vida izgubili dobrobit naših zaposlenika i zajednice. Drago nam je da je tvrtka Selectio to prepoznala dodijelivši nam ovo priznanje -  rekla je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa CEMEX-a Hrvatska, dodavši da njihov posao nije gotov te da neprestano rade na tome da zaposlenicima osiguraju najbolje moguće uvjete rada, posebno u ovim izazovnim vremenima.

Naime, CEMEX je u vrijeme pandemije Covid-19 među prvima razradio i implementirao protokole zaštite i sigurnog ponašanja na radnom mjestu, njih čak 52. Protokolima se propisuju obavezna ponašanja na radnom mjestu i daju preporuke kako postupiti u slučaju sumnje na zarazu Covidom-19. CEMEX je također u svom laboratoriju proizveo dovoljne količine sredstva za dezinfekciju koje je distribuirao na sve svoje lokacije i podijelio svim svojim zaposlenicima.
Budno prateći situaciju i preporuke nacionalnog stožera, tvrtka je omogućila rad od kuće onim radnicima čija priroda posla je to dopuštala te je provela sve mjere opreza potrebne za sigurno obavljanje radnih zadataka  u našim pogonima. Također, uveli su i posebne protokole za povratak zaposlenika na njihova radna mjesta. Sve vrijeme, izazovima unatoč, zadržana su sva materijalna prava i beneficije radnika, pojašnjavaju iz tvrtke. 

Uz potrebe svojih zaposlenika, tvrtka se trudila prepoznati i potrebe lokalne zajednice te pomoći u nošenju s pandemijom. Tako je organiziranom dobrovoljnom akcijom zaposlenika, sindikata, članova Poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar i članova svoje udruge branitelja te same kompanije, prikupljeno i KBC-u Split donirano 157 tisuća kuna za pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19. CEMEX nije zaboravio ni najmlađe članove zajednice u vrtićima i školama, kao ni domove za starije i nemoćne doniravši zaštitna sredstva i dezinficijense ovim ustanovama.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij