hren

BLAGDAN U ŽUPI BZBDM
U zajedničkoj molitvi majci Božjoj  te noseći njen lik ulicama svog mjesta, uz upaljene svijeće i molitvenu pjesmu, župljani Kaštel Štafilića i ove su godine obilježili blagdan Gospe Karmelske.

Pred župnom crkvom Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću i ovog se četvrtka okupilo više stotina vjernika svih generacija, moleći zagovor Majci Božjoj, a molitvu je predvodio o. Branko Zebić, župnik župe Kamen, u koncelebraciji s štafilićkim župnikom don Damirom Vuletićem, fra Antom Radošom iz Hannovera te gostujućim svećenicima pristiglima iz Venecuele i Francuske.

- Ljubiti Boga iznad svega i ljubiti bližnje kao sebe.  A ta ljubav često je povezana s trpljenjem neke boli na ovoj zemlji, patnju. Negdje, na jednom drugom mjestu jedna će žena, usred mnoštva, za Isusa, uzviknuti:  Blažena utroba koja te nosila i blažene sise koje si sisao! A Isus će reći: Još blaženiji oni koji riječ Božju slušaju i opslužuju.  Marija je osjetila bol, makar je blažena, nevina, čista i bezgrješna. Vi znate da nema mjere za bol onih koji oplakuju svoje mile, a Marijina bol je nemjerljiva. Pred njenom boli i veličinom njene boli gubi se svaka druga bol i tjeskoba duše. Sve naše boli ona je nosila za sve nas. Njoj se utječemo, nju molimo za savjet i mudrost, molimo je za snagu i utjehu u našem životu i u času naše smrti... – kazao je ovog dana za oltarom o. Branko Zebić.

A za utjehu, snagu, mudrost, ljubav i nadu, vjernicu su, nakon misnog slavlja, Majku Božju molili i u procesiji ulicama centra mjesta, pri čemu su, prema tradiciji, Gospin lik nosili članovi župne Bratovštine, a upaljene svijeće u rukama vjernika svjetlile put. Jednoj posebnoj atmosferi cijele proslave ovog blagdana Majke Božje posebno su doprinijeli i članovi župnog zbora, predvođeni Vladanom Vuletinom.

Vjernici župe u Kaštel Štafiliću, unatoč krizi s epidemijom koronavirusa, tako su još jednom pokazali svoju ljubav prema Djevici Mariji, poštujući njenu bol, njenu snagu i majčinsku ljubav, u vjeri kako će ta najveća Majka i svima njima biti snaga u životnim previranjima s kojima se susreću u svakodnevici.

 

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij