hren

ŠKRTI ODGOVORI
Nekoliko podužih pitanja stiglo je u proteklim tjednima na adresu Portala grada Kaštela, pitanja smo proslijedili nadležnima, no od njih smo dobili iznimno kratke odgovore. A što stoji u tim pitanjima i odgovorima, donosimo u nastavku.

- Poštovani, velik je problem naći parking za domaće stanovništvo za otići na plažu na Resnik. Prostori ispod borova koje smo prijašnjih godina koristili za parking ograđeni su bubamarama. Lokalni stanovnici na trotoar ispred svojih kuća sade agave i stavljaju stolice i kamenja kako se ljudi ne bi mogli parkirati. Cijeli dio oko Ribole je zatvoren pa ni tamo nema prolaza. Parking od hotela se naplaćuje 20 kuna. Petrova njiva je također zatvorena. Postoji li kakva opcija da se domaćem stanovništvu omogući nenaplativ pristup autom u blizini plaže?

Jedini, zasad nenaplativi parking u blizini je gradska čestica zemlje 1780 poviše nove crkve u Kaštel Štafiliću tako da svi koji žele mogu parkirati na spomenutoj površini.

- Kupala sam se na plazi u Kaštel Starom i nemalo se iznenadila kada sam ugledala štakore. Ima ih poveci broj (od velikih do njihovih beba) i nalaze se  na rtiću u blizini mjesta gdje se iznajmljuju pedaline. Mislim da je to prvi nasip. S djecom sam odmah napustila plažu jer je prisutnost štakora ogroman zdravsteni problem. Molima vas da što prije rijesite taj užasan problem (nitko se tu neće htjeti kupati kada vidi pantagane).

Obavijest je hitno proslijeđena tvrtki za deratizaciju.

- Nakon bezuspješnog obraćanja komunalnoj službi grada Kaštela, pišem Vama u nadi da se nešto ipak može pokrenuti. Stanovnica sam Kaštel Lukšića, ali to izgleda nije dovoljno da bih imala ista prava kao ostali Kaštelani kojima se plaže redovito održavaju. Naime, unatoč urednom plaćanju svihkomunalnih naknada, poreza, prireza, nareza, zareza i ostalih (besmislenih) davanja plaže u Kaštel Lukšiću, točnije plaža ispod hotela Štacija je i dalje nesnosno prljava, kante za smeće su pune, a o ispuštanju fekalije u more da i ne govorim.  Za napomenuti je da i ono malo turista koji su danas došli blizu navedene plaže su otišli zgroženih lica. Treba li nam takva reklama u sklopu kampanje VisitKaštela???! Možda da postanemo centar ne samo za Covid-19 nego i za infekcije uzrokovane fekalijama u moru, i toga imamo napretek!  Zanima me koliko dugo moramo čekati da se odgovorne službe počnu tako i ponašati: odgovorno!!! Ukoliko se stanje ne promijeni da li ja (i ostali stanovnici Lukšića) možemo zanemariti račune komunalnih usluga jer nam iste nisu pružene?

Plaža je uredno očišćena kao i sve ostale plaže. Može se dogoditi da zbog strujanja mora i visokih temperatura dođe do prljavštine, no plaže se čiste svako jutro tako da trajnijih prljavšina ne bi trebalo biti.

- Hoće li se što učiniti po pitanju uređenja pristupnih puteva u vlasništvu  grada Kaštela u naselju Gorica u Kaštel Sućurcu za poljoprivredne parcele?  Putevi  su puni  rupa, voda  nosi nasuti materijal i prizide se odronjavaju?

Molimo konkretnu lokaciju. Gorica ima niz puteva koji  se po potrebi održavaju. Prizide koje su sastavni dio privatnih parcela  su dužni održavati vlasnici parcela.

- Postoji li plan ili razmišlja li se o  izgradnji parkova za pse kao sto postoje u Splitu po kvartovima?

Grad Kaštela razmatra lokaciju za istrčavanje pasa, a dok se ona ne uredi građani mogu šetati svoje kućne ljubimce po poljskim i šumskim putevima kojih ima jako puno na području našeg grada. Također, Kaštela imaju dvije plaže za pse – jednu u Kaštel Lukšiću i drugu u Kaštel Štafiliću što je idealna opcija za ljubimce u ljetnim mjesecima.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij