hren

ROKERI U KAŠTELIMA
Sinoć su u Novi park u Lukšiću došli brojni posjetitelji na dugo iščekivani prvi dan Lovestock festivala-Kaštela grad ljubavi. U Kaštela su stigla dva poznata hrvatska rock benda M.O.R.T. i KOJOTI koji su zabavljali okupljene od 21 sat pa sve do kasno u noć. Osim odlične glazbe posjetitelji su uživali i u dalmatinskim craft pivima.

Lovestock festival jedan od rijetkih festivala u Hrvatskoj koji se održava ove godine, naravno uz strogo poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze Covidom-19. Svi jučerašnji posjetitelji koji su došli uživati u vrhunskoj glazbi prvo su odgovorno dali svoje osobne podatke i broj mobitela te dezinficirali ruke na samome ulazu, a zatim bezbrižno nastavili uživati u žestokom rock 'n' roll-u. 

Kao posljedica pandemije, festival se održava u nešto kraćem izdanju nego li je planirano, ali Kaštelansko kazalište, organizator festivala, itekako se potrudio da se festivalski dani održe nesmetano te da ostanu u nezaboravnom sjećanju svih posjetitelja.
Na njihov poziv u Lukšić su stigli jedni od najboljih hrvatskih rock bendova, a sinoć su na sceni svojim nastupom prisutne oduševili M.O.R.T. i KOJOTI.

Lovestock festival otvorili su Kojoti pjesmom Sram s njihova novog albuma „Sve je pod kontrolom“. Kojoti su veliki povratnici festivala koji iza sebe imaju na stotine uspješno odsviranih koncerata na kojima promoviraju odličnu energiju i sirovi rock’n’roll. Nakon godina svirke bend se raspao, ali želja i ljubav za glazbom bila je jača pa su se nakon dugih 17 godina ponovno okupili i snimili povratnički album “Sve je pod kontrolom?”. Jedni od najpoznatijih hitova su im Razuzdan i lud, Sto milja daleko od nje, Hodala je pola metra iznad zemlje, Trese, lupa, udara i Zajaši zmaja uz koje je sinoć kaštelanska publika s guštom zapjevala i zaplesala.

Nakon Kojota, na pozornicu su izišli članovi M.O.R.T.-a koji su svojom energijom dodatno podignuli atmosferu u Lukšiću. M.O.R.T je bend koji postoji još od 2003.godine, a osnovali su ga Ivan Katić zvani John, Bože Blajić poznat kao Zvrk i Jakov Maleš- Kikos. Od tada ovaj sinjski rock, punk, blues bend niže uspjehe za uspjehom nastupajući na brojnim koncertima, a 2015. godine po prvi puta nominirani su i za prestižnu nagradu Porin, u kategoriji Novi izvođač. Poznati su po svojoj energičnosti, vrhunskim performansom i beskompromisnim punk žestokim zvukom, a svega navedenoga nije nedostajalo ni na njihovom sinoćnjem nastupu.

Vrijedi još jednom napomenuti da ovogodišnji Lovestock festival podupiru Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, CEMEX, hotel Kastel, Marina Kaštela, Uni Rent, Red Lion Pub, Nehaj 2 i Rock Pork.

Pozivamo vas da dođete i danas, na drugi, ujedno i završni dan festivala kada će scenom „žariti i paliti“ bubnjari RITAM SRCA i bend KRIES. Vidimo se na istom mjestu u isto vrijeme.

 

Foto:Ivana Topić(PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij