hren
 

ZAVRŠETAK SE OČEKUJE U STUDENOM
Dugo vremena Kaštelani očekuju početak radova na rekonstrukciji Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću, od raskrižja sa Škabrnjskom ulicom pa do granice s Trogirom, a radovi na dijelu te dionice, uz zračnu luku prema zapadu, nedavno su i započeli.

Radovima koji su u tijeku rekonstruirat će se i dograditi dio državne ceste DC409, u duljini oko 500 metara pa će, između ostalog, u skoroj budućnosti, na nekadašnjem raskrižju sa ulicom Put Divulja niknuti rotor.
Istovremeno se uređuje i ulica Put Divulja, koja će, završetkom radova, biti primjerena prometnica s nogostupom.

Naručitelj radova su Hrvatske ceste, a na osnovu  „Sporazuma o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnji dijela državne ceste DC409 i ulice Put Divulja na lokaciji Zra čne luke Split“, kojeg su u studenom sklopili Hrvatske ceste,  Zračna luka Splt., HEP - Elektrodalmacija Split i Grad Kaštela.

Hrvatske ceste tako financiraju rekonstrukciji na Cesti dr. franje Tuđmana, a sudjeluje manjim dijelom i HEP, koji će postaviti elektroenergetske kabele, dok radove na Putu Divulja financira Zračna luka, a temeljem ugovora Zračne luke i Grada Kaštela, sklopljenog prije četiri godine.

Izvođač radova je tvrtka Strabag, a rok za dovršetak radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao, odnosno studeni ove godine.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij