hren
 

IZLOŽBA SLIKA UZ POEZIJU
Sinoć u atriju dvorca Vitturi održano je otvorenje izložbe Dinka Bekavca uz predstavljanje njegove nove zbirke poezije „More ljubavi 2 dio“. Zidovi dvorca Vitturi sada krase njegove predivne slike koje možete pogledati do 28.srpnja, a dvorcem su sinoć odzvanjali i nježni stihovi njegove romantične poezije. Bila je to ugodna večer koja se odvila u sklopuprograma Kaštelanskog kulturnog ljeta, u organizaciji Grada Kaštela.

Dinko Bekavac već kao dijete pokazivao je talent i sklonost prema slikanju, ali tek nakon umirovljenja aktivno se počeo baviti likovnom umjetnošću. Bio je član Likovne udruge „Osvit“ iz Kaštela, a sada je član Likovne udruge „Emanuel Vidović“ iz Splita. Ovaj svestrani umjetnik nije htio stati samo na slikanju pa je odlučio svoj talent podići stepenicu više. Odlučio je predočitisvoje slike u riječi, u obliku poezije, što mu je i uspjelo više no jednom. Kako sam ističe, preokupacija njegovih slika su more i ljubav prema voljenoj supruzi, što su ujedno i glavne teme njegove poezije koja je obogaćena dodatnim filozofskim izričajem te je inspirirana kaštelanskim pejzažem.

 „More ljubavi 2 dio“ osma je knjiga poezije ovog kaštelanskog pjesnika i slikara u kojoj poručuje svim čitateljima da je njegova ljubav snažna i duboka. Sinoć u Lukšiću posjetitelji su prvo na katu dvorca pogledali izložbu Bekavčevih živopisnih slika koje su oslikane tehnikom ulja na platnu, nakon čega su poslušali uvodne riječi Mate Baruna koji ih je proveo kroz umjetnikov opus. Nedugo nakon, svi prisutni spustili su se u atrij dvorca gdje je prije samog čitanja poezije zapjevala klapa Udruge sv. Jeronima.

Stihove pjesama iz pjesnikove nove knjige poezije čitale su članice Udruge sv. Jeronima iz Kaštel Gomilice: Dina Balić, Silvija Maglica i Ana Meter. Stihovi su okupljene, barem na trenutak, odveli u jedan dalek, čaroban i spokojan svijet. Sam umjetnik na kraju događanja darovao je svoju novu knjigu poezije svima okupljenima, a još jednom zapjevala je i klapa Udruge sv. Jeronima s kojom je kaštelanska publika zapjevala „Mare, vilo moja i moja 'jubavi“ te „Marice dušo, Marice srce“.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij