hren

ŠKOLA PARTNER U PROJEKTU FESB-A
Strah za zdravlje, kada je u pitanju primjena nekih novih tehnologija, razlog je zbog čega pojedini građani „pušu i na hladno“, a zadnji primjer su brojna pitanja koja građani upućuju nadležnim ustanovama, ali i našoj redakciji o, kako su kazali, „čudnoj konstrukciji“ na krovu đačkog doma srednje škole Braća Radić u Nehaju.

- Bunimo se protiv odašiljača 5G mreže, a na školi je nikao jedan, neprimjetno. Što je ono na đačkom domu, jeli zrači? Svaki nas dan truju i zrače, evo na školi u Nehaju niknula neka čudna konstrukcija, tko zna o čemu se radi... – tek su neka od pitanja i komentara koje smo zadnjih dana čuli.

- Upoznata sam sa zabrinutošću građana jer je dio njih upite postavio i nama u školi. No, nema potrebe za nikakvu zabrinutost jer je riječ o mini solarnoj i vjetroelektrani, koja je postavljena  jer je škola Braća Radić partner u projektu koji provodi Fakultet elektrotehnike iz Splita. Nije u pitanju nikakav odašiljač, obična mini elektrana, kakve su s Fakulteta postavili na pojedine objekte u okruženju te koje nemaju nikakav loš utjecaj, naprotiv, proizvode na prirodi prihvatljiv način električnu energiju – kazala nam je direktorica škole Marija Kezele, naglasivši da ova mini elektrana ima za učenike više edukativno nego energetsko značenje, a ista takva mini elektrana postavljena je i u susjedstvu Gradske uprave u Kaštel Sućurca, jer je i Grad Kaštela s fakultetom partner u projektu.

Dakle, razloga za zabrinutost nema, a može se zaključiti da osim učenicima određena edukacija očito treba i dijelu građana, kako bi sutra, ako se s njima sretnu, mogli razlikovati mačku od miša.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij