hren
 

NEMA BITNIH NOVIH ŽARIŠTA
Prema današnjim informacijama nacionalnog Stožera sa tiskovne konferencije u protekla 24 sata Hrvatska bilježi 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom te kako su kazali nema bitnih novih žarišta. Prosjek životne dobi novozaraženih osoba je 34 godine.

Trenutno je u Hrvatskoj  ukupno 686 oboljelih, aktivnih slučajeva, među njima je 118 pacijenata na bolničkom liječenju od toga je osam pacijenata na respiratoru, kazao je ministar zdravstva Krunoslav Capak i dodao da je  u samoizolaciji 2279 osoba te da su u posljednja 24 sata testirane1604 osobe.

Među zdravstvenim djelatnicima do sada samo ukupno imali 446 pozitivnih osoba, a trenutno je aktivno oboljelih 35 zdravstvenih djelatnika te u 140 samoizolaciji.

- Što se tiče epidemiološke situacije nemamo nekih bitnih novih žarišta, karakteristika epidemiološka ovog sada vremena je da se ljudi vraćaju sa godišnjih odmora i da imamo dosta mladih ljudi, mlađih dobnih skupina oboljelih od koronavirusne infekcije – kazao je Capak i dodao da je riječ o osobama koje su u većinskom dijelu sudjelovale na različitim okupljanjima i na različitim  mjestima gdje se mladi zabavljaju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij