hren
 

Velikih otpuštanja nije bilo, no dio radnika velikih trgovačkih lanaca strepi. Prvi otkazi su spremni, njihovo uručivanje radnicima, kažu u nekim trgovačkim centrima, ovisi o konačnoj odluci Ustavnoga suda, a ona se očekuje u utorak. Iako su izmjene Zakona u početku izazvale opću paniku, sudeći prema najnovijim anketama, građani su se naviknuli na zatvorene trgovine nedjeljom. Na neradnu nedjelju naviknuli su se i trgovci. No strah od otkaza veći je nego ikada.

Neslužbeno doznajemo da su već počela prva otpuštanja u Ipercoopu, a očekuju se i u Merkatoru te Getrou. Mi smo odgađali tu odluku čekajući odluku Ustavnoga suda, i nadam se da će ta odluka biti pozitivna tj. da će se te promjene proglasiti neustavnima, rekao je izvršni direktor Getroa, Dražen Lilić.

Otkaza se, osim trgovaca u posljednje vrijeme, boje i mnogobrojni ugostitelji. Naime, ovih su se dana u medijima pojavile informacije kako će Crkva uskoro zatražiti od Vlade da u Zakon uvrsti odredbu prema kojoj nedjeljom ne bi smjeli raditi ni kafići i restorani. To je jedna floskula koja je nametnuta, koje nigdje nema u dokumentu Nedjelja radi čovjeka, izmišljena kako bi se karikirala inicijativa za slobodu nedjelje, rekao je pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije, Goran Črpić.

U HBK-u kažu da se ne boje odluke Ustavnoga suda jer Crkva će, pronaći argument da trgovine i dalje ostanu zatvorene nedjeljom.

KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij