hren
 

MARKOTIĆ MLADIMA UPUTILA APEL
Nacionalni stožeri danas je održao tiskovnu konferenciju kako bi izvijestili o novim brojkama koje govore da u protekla 24 sata Hrvatska bilježi 208 novozaraženih osoba covid infekcijom te dvoje preminulih. Najviše oboljelih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u gradu Zagrebu, a prosječna dob novozaraženih je 31 godina.

U posljednja 24 sata testirano je 1249 osoba.
Broj aktivnih slučajeva je 961 te je 116 osoba na liječenju, od toga 10 na respiratoru. Broj slučajeva od početka epidemije iznosi 6258, a od početka pojave koronavirusa do danas 163 osobe su preminule.

- U Zagrebu su hospitalizirana 24 bolesnika, dvoje ih je na respiratoru. U Splitu je 16 hospitaliziranih, troje je težih. Opći dojam je da je većina tih kliničkih slika blagog oblika, i broj hospitaliziranih na ukupan broj bolesnika nije veliki. Bitno je da na jedan način se obratimo mladim ljudima. Jedan od glavnih razloga za te blage kliničke slike je taj što su uglavnom mladi zaraženi, ali oni moraju biti odgovorni zbog drugih ne zbog sebe. Oni se kreću među drugima, morat će biti možda sa starijima s bolesnima – kazala  je epidemiologinja Alemka Markotić i u uputila apel mladima da pokušaju osvijestiti to da se ne moraju potpuno odreći zabave, ali da moraju biti odgovorni, moraju držati distancu, poštivati higijenske mjere.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij