hren

Program Kaštelanskog kulturnog ljeta nastavio se i na blagdan Velike Gospe i dan Kaštel Lukšića ispred župne crkve Uznesenja blažene Djevice Marije gdje se održao tradicionalni koncert puhačkog orkestra Hrvatskog glazbenog društva Biranj.

- Glazba je ono bez čega ne možemo. Glazbari Birnja unatoč trenutnoj zdravstvenoj situaciji nisu odustali od večerašnjeg koncerta. Pripreme su krenule već od svibnja čim su to epidemiološke mjere dozvolile i to pod ravnanjem od prošle godine mladog maestra Denija Pjanića. Program koji su pripremili za večeras vjerujem da će vas oduševiti – kazala je  voditeljica događaja, Mirjana Vulas.

Veliki broj ljubitelja njihovog rada sinoć se okupio ispred župne crkve u Lukšiću gdje su poslušali još jedan njihov koncert. Na samom početku, glazbarisu izveli drugi stavak Shostakovicheve jazz suite, a potom i poznatu melodiju iz Pirata s Kariba koju je skladao virtuoz Klaus Badelt.

Puhački orkestar Biranj odsvirao je i jazz izvedbu popularnog Oliverovog hita Skalinada Zdenka Runjića u aranžmanu Denija Pjanića. Potom su uslijedili isječci iz operete Splitski akvarel Ive Tijardovića u aranžmanu Slobodana Jozanova. U izvedbi Oliverove Skalinade orkestru se pridružila solistica Helena Gudelj. Nakon glazbe iz filma Batman čiji je skladatelj Danny Elfman, Biranj se oprostio od publike izvedbom albuma Latin Gold od Paula Lavendera.

Posebna atmosfera osjetila se od početka do kraja koncerta u svakom tonu i taktu, a iza kaštelanskog orkestra sada je ostao upisan još jedan uspješan koncert.

Hrvatsko glazbeno društvo „Biranj“ puhački je orkestar koji je osnovan daleke 1895. godine, a jedan je od najuspješnijih orkestara u Hrvatskoj. Od tada su kroz njega prošle sugeneracije i generacije članova koji su zajedno uživali u muziciranju i brojnim veselim druženjima. Glazbeno društvo Biranj njeguje klasične kompozicije, djela suvremenih kao i pop-rock te jazz izričaj.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij