hren

U UTORAK PREDVODIO PRVU MISU
Don Stanko Kačunić novi je župnik župe Svetog Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu, koji je u Kaštela stigao iza Velike Gospe. U utorak je mladi, 27-godišnji don Kačunić, predvodio svoju prvu svetu misu kao novi upravitelj koji je stigao iz župe Gospe od Otoka u Solinu.

Na samom početku svete mise pozdravio je svoje nove župljane i izrazio je radost što je u novoj zajednici. Zatražio je da se za njega mole i da ga blagoslivljaju jer mu je to kao novom župniku, kako je kazao, najpotrebnije.

-Radostan sam što sam danas ovdje s vama u župi Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, što mogu služiti ovo Sveto misno slavlje s vama u zajednici. Gospodin me na jedan čudesan način šalje na župe, kako prije tako i sada, već sam bio ovdje kod vas, ovo mi nije prvi put. Ono što vas molim i od vas tražim je da se molite za mene i da me blagoslivljate jer to mi je kao vašem župniku uistinu najpotrebnije. Želim da nam Gospodin po zagovoru naše nebeske Majke  uvijek šalje obilje blagoslova za izgradnju, kako bi pripremili svoje srce da u njemu može klijati sjeme euharistijskog slavlja – kazao je don Kačunić.

Novi župni upravitelj nastavlja u župi kojom je protekla dva i pol mjeseca privremeno upravlja mr. don Josip Periš, nakon iznenadne smrti don Bobe Delića koji je župu vodio punih 16 godina.

Don Stanko Kačunić je  rođen 1993. godine u Splitu, a rodna župa mu je župa Svih svetih u Putišićima, Donji Dolac. Zaređen je za svećenika u lipnju 2018. godine u Splitu.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij