hren
 

REALIZIRANA SREDSTVA ZNATNO MANJA OD POTREBNIH
Nakon četiri godine uspješnog djelovanja, Mirjana Milić obnašat će i dalje funkciju predsjednice Zajednice športskih udruga Kaštela, odlučeno  na redovnoj Izbornoj skupštini Zajednice, održanoj prošlog tjedna.

Izbor Mirjane Milić, koja je bila i jedina kandidatkinja, potvrđen je jednoglasno. Dosadašnji dopredsjednik Augustin Tvrdić iz kluba športskih ribolovaca Nebojsija, zbog zdravstvenih razloga nije mogao prihvatiti obveze koje funkcija dopredsjednika nosi sa sobom tijekom još jednog manadata te je za novog dopredsjednika  izabran Ivica Brkić iz šahovskog kluba Petar Sedlar – Pepe.

Ivica Brkić  i Augustin Tvrdić ujedno su i članovi novog Upravnog odbora, a osim njih u Upravnom odboru će djelovati i Marinko Kovačev iz odbojkaškog kluba Ribola Kaštela, Jakša Alfirević iz aikido kluba Kaštela, Tino Pavić iz rukometnog kluba Ribola Kaštela, Ante Topić iz judo kluba Kaštela, Marko Tešija iz košarkaškog kluba Ribola Kaštela te Dragan Božin iz nogometnog kluba  Jadran.
Tijekom naredne četiri godine Nadzorni odbor ZŠU činit će predsjednik Nino Nikolić iz kluba dizača utega Kaštela, Ivona Bašić iz twirling kluba Kaštela i Dragan Barić iz judo kluba Kaštela.

Nakon pet godina privremenog članstva, u stalno članstvo na ovoj su Skupštini primljeni judo klub Jadran i twirling klub Korak.

Uz izbor onih koji će ZŠU voditi u narednom mandatu na Skupštini se raspravljalo o o financijskom izvješću za prvih šest mjeseci ove godine, izvješću o radu te Planu rada u naredne četiri godine. Izvješća i Plan usvojeni su jednoglasno, a na Skupštini je naglašeno da su zadovoljni kako Grad Kaštela prati i podržava sport u svim segmentima pa tako i u sadašnjoj neizvjesnoj situaciji u koju je sport došao zbog pandemije koronavirusa.

- Osim sredstava za javne potrebe u športu koje Zajednica športskih udruga Kaštela, po utvrđenim i od strane nadležnih tijela prihvaćenim kriterijima, namjenski raspoređuje udrugama za realizaciju programa, Grad Kaštela tradicionalan je pokrovitelj različitih međunarodnih športskih priredbi u posljednje četiri godine, te u okviru svojih mogućnosti dodatno sufinancira programe športskih udruga.
U periodu 2016 – 2020 godine najviše smo truda uložili na depolitizaciji športa, što je donijelo i povećanje financijskih sredstava za športske udruge. Naime u našem Gradu dugo vremena Zajednica je upravljala većim dijelom sredstava za šport osiguranih proračunom Grada Kaštela. S obzirom da je pitanje financiranja udruga krucijalno pitanje, na tom planu smo vrlo zadovoljni, jer smo u protekle četiri godine kroz institucije i tijela Grada Kaštela našom ispravnom politikom raspodjele proračunskih sredstava uspjeli uspostaviti relativno visok stupanj stručnog pristupa predmetnoj problematici, što je jedini ispravni i zakonski opravdan način raspodjele sredstava.
Moramo istaknuti da aktivno  sudjelujemo i predlažemo gradonačelniku kriterije za raspodjelu dijela sredstava kojima on raspolaže preko Ureda za društvene djelatnosti - dio je iz službenog izvješća ZŠU.

Kako se čulo na ovoj Skupštini, ZŠU iz godine u godinu planira povećanje sredstava za javne potrebe u sportu, što nije bilo moguće realizirati u proteklom četverogodišnjem razdoblju zbog nepovoljne gospodarske situacije, a taj problem, dodatno povećan zbog krize izazvane pandemijom, osjetio se i u prvih šest mjeseci ove godine.

Inače, ZŠU u ovom trenutku ima  59 članica, u okviru kojih aktivno djeluje 2063 sportaša, od čega njih 566 u kategorijama seniora, 1006 sportaša je u mlađim dobnim kategorijama, dok je u školama sporta 491 dijete. Tijekom proteklog razdoblja u privremeno članstvo primljeno je pet članica, a zanimljiv je podatak da su od ukupnog broja članova ZŠU, njih trećina žene.

 

Foto: ZŠU


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij