hren

Župa sv. Ivana Krstitelja u Kaštel Starom ovog vikenda obilježava dva blagdana, mučeništvo sv. Ivana Krstitelja, po kojem i nosi naziv te sv. Felicija, čija raka se nalazi u staroj župnoj crkvi i kojeg posebno štuju.

Trodnevnica užežin blagdana počinje danas svetom misom u 19 sati, koju predvodi don Ivan Odrljin. Misna slavlja, također s početkom u 19 sati, u četvrtak 27. kolovoza i u petak predvodi fra Filip Čogelja, a trodnevnica se održava u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

U subotu, kada se obilježava mučeništvo sv. Ivana Krstitelja, sveta misa u 8 sati slavit će se u staroj župnoj crkvi, dok svečanu misu u 19 sati u župnom dvorištu crkve Gospe od Ružarija predvodi don Ivan Đonlić.

Na blagdan sv. Felicija, u nedjelju, tiha misa u 8 sati služit će se u crkvi sv. Ivana Krstitelja, a pjevana misa u 10 sati u dvorištu crkve, kao i ona u 19 sati.

Crkva sv. Ivana Krstitelja će biti otvorena za molitvu pred oltarom s  tijelom sv. Felicija od 7 do 12  te od 18 do 21 sat. 

Čudotvornost ovog sveca u starosejskoj se župi prenosi naraštajima, a svjedočenje o ozdravljenjima su mnogobrojni odbačeni štapovi te zavjetni darovi od posrebrenih metalnih pločica obješeni na oltaru sv. Felicija. Na zamolbu osoba koje traže svečev zagovor, župnik i danas za molitvu otvara poklopce na kamenoj raki.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij