hren
 

Na moru će u dane vikenda biti jakih i vrlo jakih udara juga, a u ponedjeljak je lokalno moguće izraženo grmljavinsko nevrijeme

Pred nama je posljednji kolovoški vikend, ujedno i posljednji vikend klimatološkog ljeta. S obzirom da su i jučer temperature zraka u dijelu Dalmacije dosezale za kraj kolovoza vrućih 34°C.

Upravo bi se s ovim vikendom mogli oprostiti od onoga pravoga ljeta. To ne znači da vrućih dana neće biti u rujnu, nego ovako česte i dugotrajne vrućine, ali i stabilno razdoblje bit će prekinuti.

Petak donosi pretežno vedro vrijeme. Noću tiho ili uz burin, danju će prvo zapuhati slab jugozapadnjak, a onda će na moru okrenuti na slabo, navečer ponegdje i umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 15 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 24°C. Najviše dnevne temperature zraka od 28 do 34°C.

Subota će biti pretežno vedra. Dan će obilježiti jugo u jačanju koje će u drugom dijelu dana uz obalu i na otocima biti pojačano, a na moru ponegdje i jako. Jutarnje temperature zraka bit će u manjem porastu, a najviše dnevne od 28 do 34°C.

Očekivani udari vjetra u nedjelju ujutro

Veći dio nedjelje bit će pretežno sunčan, u većini krajeva i suh. U sjevernoj Dalmaciji krajem dana i navečer ponegdje postoji mogućnosti slabih pljuskova i grmljavine. Veći dio dana puhat će umjereno do pojačano jugo, ujutro na moru s vrlo jakim udarima. Jugo će popodne postupno slabiti, navečer u okretanju na levant. Bit će sparno i vruće s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 29 do 34°C.

Promjena vremena nam stiže u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponegdje i jačeg grmljavinskog nevremena. Još će u početku biti juga i levanta, krajem dana slab do umjeren sjeverozapadnjak. Bit će osjetno svježije u odnosu na nedjelju, osobito na sjeveru Dalmacije.

U utorak bi se vrijeme moglo prolazno stabilizirati, ali bit će svježije, dok je u drugom dijelu srijede moguć početak nove promjene vremena…

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij