hren

OBAVIJEST SVEĆENICIMA I VJERNICIMA KOJU JE UPUTIO NADBISKUP
Zbog uvođenja novih mjera i preporuka nacionalnog Stožera, Splitsko-makarska nadbiskupija svećenicima i vjernicima je uputila obavijest o pridržavanju propisanih epidemioloških mjera tijekom misnih slavlja. U zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice i održavanje fizičke distance od minimalno dva metra.

- Iako su preporuke i odredbe biskupa Splitske metropolije i dalje na snazi, koristimo ovu priliku sve vas pozvati i zamoliti, kako svećenike tako i vjernike, da se unutar crkvenih prostora na području Splitsko-dalmatinske županije pridržavate donesenih mjera te tako svatko od nas pojedinačno i svi zajedno što više spriječimo širenje zaraze – stoji u obavijesti nadbiskupa mons. Marina Barišića.

Posebno napominju da svećenici prije i nakon pričešćivanja trebaju dezinficirati ruke. Za vrijeme dijeljenja pričesti svećenici moraju nositi masku, dok su vjernici za cijelo vrijeme boravka u crkvenim prostorima dužni nositi masku.

Što se tiče bogoslužja na otvorenom, također se potrebno pridržavati svih odredbi i preporuka Stožera civilne zaštite RH i biskupa Splitske metropolije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij