hren
 

Dan za danom bit će sve toplije, a ponegdje bi se od četvrtka mogli javiti vrlo vrući dani

Prodor vlažnog zraka koji se dogodio da samom početku rujna “otpuhao” je velike vrućine s našeg područja, barem na neko vrijeme. Kad se činilo da će se vrijeme postupno destabilizirati i da će se početi primjećivati prvi znakovi rane jeseni, atmosfera nas je ponovno “odlučila” iznenaditi, tako da će dani koji slijede donijeti isključivo sunce i vrućine. Ne samo to, dan za danom bit će sve toplije, a ponegdje bi se od četvrtka mogli javiti vrlo vrući dani, a to su oni u kojima najviša dnevna temperatura zraka dosegne (ili premaši) 35°C.

Jedina razlika od vrućina u kolovozu bit će da ta su sada noći ipak ugodnije, osobito u Dalmatinskoj zagori.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 11 do 16°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 26 do 31°C.

Vedro će biti u utorak i srijedu. Noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab maestral. Podno Velebita u utorak jaka bura. Bit će malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 28 do 33°C.

Vedro i još toplije bit će u četvrtak. Popodne će zapuhati umjerena tramontana koja na moru može prolazno biti jaka. Bit će vruće, ponegdje i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 29 do 35°C.

U petak i subotu pretežno sunčano, ali su uglavnom popodne uz pojačan razvoj naoblake u Zagori mogući slabi i prolazno pljuskovi. Puhat će slab dnevni vjetar, a najviše dnevne temperature bit će većinom od 28 do 33°C.

Nedjelja će biti pretežno sunčana, prolazno jači razvoj naoblake moguć je u Zagori. Navečer je moguća umjerena bura. Zadržat će vrlo toplo i vruće.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij