hren

U zadnjem razdoblju primili smo nekoliko pitanja čitatelja, koje smo proslijedili nadležnima u Gradskoj upravi, a neka od pitanja uputili smo na adrese nadležnih u drugim institucijama i tvrtkama.

- Zanima me hoće li Grad i kada graditi pristupni put od parka Tamaris do Ceste dr. Franje Tuđmana?
Na katastru je vidljivo da je dobar dio zemljišta otkupljen te da nedostaje još  20-ak metara za otkup.
Dio od parka put sjevera već je napravljen i asfaltiran, dio od ceste je makadamski te se natkrivanjem potoka može srediti. Postoji li mogućnost da se dio potoka, gdje nema proširenja natkrije kako bi se omogućio put pješacima, posebno kolicima s djecom?

Grad Kaštela je ishodovao lokacijsku dozvolu za pristupni put od parka Tamaris do Ceste dr. Franje Tuđmana. U postupku je izrada glavnog projekta. Imovinsko-pravni odnosi još nisu riješeni, pa je samim time teško odgovoriti kada će se sagraditi navedeni put.

- U Kambelovcu na silasku s brze ceste očito se otvorila nekakva igraonica i sad se tu parkira po nogostupu te pješaci ne mogu prolaziti. Odnosno mogu, ali kolnikom, čime ugrožavaju svoju sigurnost.  Apeliram na vas da utjecajem svog medija upozorite nadležne, ali i vlasnika igraonice da ovo stvarno nije u redu i kad se dogodi kakva nesreća bit će kasno.

Prometni redar je u nekoliko navrata kažnjavao neodgovorne vozače koji nepropisno parkiraju svoja vozila. Osim prometnog redara i prometna policija u skladu s mogućnostima kontrolira nepropisno parkiranje po gradu pa i na toj lokaciji.

- Javljam vam se vezano za nepropisno parkirane automobile u Kaštel Gomilici. U vrijeme svetih misa automobili se parkiraju na autobusnoj stanici, pločnicima, cesti... Gdje god se stigne. To tako funkcionira već godinama i nitko ništa ne radi po tom pitanju. Ugrožavaju se pješaci, vozači, javni promet. To je, zbilja, opasno i sramotno!

Nepropisno parkiranje vozila nedjeljom kontrolira prometna policija.

- Zašto nemamo u Kaštelima park za pse????Ljudima smeta kad se ljubimac šeta po selu, komunalni redari nemaju pametnijeg posla nego skenirat psima čipove i pisati kazne jer šetaju po državnom zelenilu. Nemamo plažu za pse, nemamo kante za odlaganje kesa nakon nužde, svi se žale, a nitko ne djeluje i nitko da kaže: evo u svakom Kaštelu po jedan park, nego komunalac napiše kaznu jer pas obavlja nuždu gdje ne smije ( a gdje smije?) Zašto komunalac koji „čuva“ to zelenilo“ ponekad ne pokupi?

Grad Kaštela je donio Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Grada Kaštela.
Članak 8. - Kućnim ljubimcima koji se kreću slobodno ili na povodcu zabranjeno je kretanje na dječjim igralištima, cvjetnjacima, neograđenim sportskim terenima, neograđenim dvorištima škola i vrtića te na drugim mjestima gdje postoji opasnost ugrožavanja zdravstveno-higijenske sigurnosti i zdravlja ljudi bez dopuštenja vlasnika i dozvole korisnika prostora.
Članak 9. -  Iz sigurnosnih razloga prometa, sugrađana i drugih životinja te u svrhu prevencije nekontroliranog razmnožavanja zabranjeno je puštanje kućnih ljubimaca da samostalno šeću javnim površinama bez prisutnosti i nadzora posjednika.
Članak 10. - Posjednik kućnog ljubimca dužan je pri izvođenju kućnog ljubimca na javnu površinu nositi pribor za čišćenje i očistiti javnu površinu koju njegov kućni ljubimac onečisti.
Održavanje zelenih javnih površina (košnja trave, čišćenje i ostalo) obavljaju djelatnici Vlastitog pogona Grada Kaštela, koji zbog neodgovornih vlasnika pasa koji ne čiste onečišćene površine stvaraju probleme djelatnicima koji kose travu. Građani posebno upozoravaju kako neodgovorni vlasnici pasa šetaju pse u kasnim noćnim satima po plažama. Neki vlasnici čiste površine, a neki isto ne čine. Ovo je poseban problem, jer se šljunak na plaži ne može oprati, a kupači i njihovi gosti će doći na sunčanje na mjestu gdje je boravio nečiji kućni ljubimac.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij