hren

OSLOBODIT ĆE SE FEKALNI OTPAD OD MAROČINA DO MORA
Agencija EKO Kaštelanski zaljev u proteklih godinu dana na području Kaštela intenzivno provodi projekt novih priključaka na kanalizacijsku mrežu, odnosno projekt razdvajanja postojeće mješovite odvodnje. Kao i spajanje na sustav odvodnje ilegalnih priključaka odvodnje kojima je dio građana fekalne vode ispuštao u bujice i oborinske kanale.

Radovi na jednom od takvih projekata koji se nisu prekidali ni tijekom ljeta provode se u Kaštel Kambelovcu u Ulici don Klementa Tadina. S radovima se počelo sredinom svibnja i do sada je izvedeno oko 40 posto trase. Ujedno se u navedenoj ulici, usporedo s radovima na izgradnji fekalnog kolektora, zamjenjuju i dotrajale pokrovne ploče, te će radovi potrajati do kraja listopada.

- U toj se ulici, usporedno s radovima na izgradnji fekalnog kolektora F-254, u suradnji s Gradom Kaštela i Hrvatskim vodama uređuju dotrajali zidovi i zamjenjuju dotrajale pokrovne ploče bujice Planiče. Iz toga razloga radovi napreduju sporije nego što bi to bilo da se radi samo kanalizacija iako je intenzitet radova jako dobar usprkos  poteškoćama izazvanim mjerama opreza zbog aktualne pandemije. Radovi će potrajati do kraja listopada, a nakon toga će se u vrlo kratkom roku položiti i novi vodovod u istoj ulici - kazali su iz Vodovoda i kanalizacije Split.

Riječ je o ulici u Kaštel Kambelovcu koja vodi od mora, odnosno od ulice Obala kralja Tomislava do Ceste dr. F. Tuđmana.

Oslobodit će se fekalni otpad od Maročina do mora

Kako je i cilj ovog projekta spajanje na sustav odvodnje, odnosno da bi se prekinula odvodnja fekalija u more bilo je nužno izvesti radove i u Ulici don Mate Kaleba iznad Ceste dr. F. Tuđmana kao i u ulici put kule Cambi i Didića trgu, usporedo s radovima u Ulici don Klementa Tadina. Time će se osloboditi dotok fekalnih voda od Maročina do mora, preko bujice Planiče.

- U Kaštel Kambelovcu je već u cijelosti izveden fekalni  kolektor F-162  i vodovod  u Ulici don Mate Kaleba i trenutno se radi fekalni kolektor u paralelnoj ulici sa zapadne strane bujice Planiče. U suradnji s Gradom usput će se riješiti i problem oborinske odvodnje koji imaju lokalni stanari. Izgradnjom ova dva kolektora i onoga u Ulici don Klementa Tadina, bujica Planiče će se osloboditi incidentnog dotoka fekalnih otpadnih voda od Maročina do mora – kazali su iz  Vodovoda i kanalizacije Split.

Usporedo s radovima u Ulici don Klementa Tadina, izvođač radova Innecto d.o.o. obavljao je radovei u ulici prema kuli Cambi i Didića trgu gdje su dovršeni poslovi postavljanja kanalizacije te je još potrebno površinsko uređenje nakon što se postavi novi vodovod.

 

Foto:Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij