hren
 

VOZI SE USPORENO UZ PROMETNE ZNAKOVE UPOZORENJA
Za dva mjeseca radovi na rekonstrukciji i dogradnji državne ceste pored Zračne luke na Resniku trebali bi biti gotovi. U protekla četiri mjeseca, kada je izvođač radova uveden u posao obavljali su se poslovi na rekonstrukciji Ceste dr. Franje Tuđmana uz zračnu luku prema zapadu i istoku, a izgrađen je i rotor na nekadašnjem raskrižju sa ulicom Put Divulja koja će u buduće biti preuređena prometnica sa nogostupom.

Na državnoj cesti DC409 ispred Zračne luke, odnosno zapadno i istočno, kako je i planirano, uz rekonstrukciju i dogradnju prometnice izgrađen je i nogostup za pješake, kako uz državnu cestu, tako i uz cestu Put Divulja te je ujedno vidljiv i rotor. Na toj dionici promet se odvija usporeno uz prometne znakove upozorenja.

Iz Uprave zračne luke kazali su nam i o kojim iznosima je riječ kad su u pitanju navedeni radovi.

- Radove na dionici državne ceste DC409 vrijednosti 5.397.297,42 kuna će financirati Hrvatske ceste i manjim dijelom, u iznosu 196.058,05 kuna HEP za polaganje elektroenergetskog kabele – kazali su iz Uprave te da je u navedene iznose proporcionalno uključena i usluga stručnog nadzora izvođenja radova koju obavlja Institut IGH za iznos od oko 420 tisuća kuna.

Naime,kako smo već pisali, naručitelj radova su Hrvatske ceste, a na osnovu  „Sporazuma o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnji dijela državne ceste DC409 i ulice Put Divulja na lokaciji Zračne luke Split“, kojeg su sklopili Hrvatske ceste,  Zračna luka Split., HEP - Elektrodalmacija Split i Grad Kaštela. Izvođač radova je tvrtka Strabag, a rok za dovršetak radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao, odnosno studeni ove godine.

Ujedno, uz navedene radove, radi se i na dijelu ceste Put Divulja južno od zračne luke koje financira sama Zračna luka.

- Radove na dijelu ulice Put  Divulja vrijedne 1.994.734,74 kuna će financirati Zračna luka Split temeljem Ugovora o izgradnji komunalne infrastruktura  kojeg su sklopili Zračna luka Split i Grad Kaštela, 1. ožujka 2016. godine – navode iz Uprave.

Time će i ulica Put Divulja biti primjerena prometnica s nogostupom.

 

 

Foto:Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij