KONCERT VIS SIGNUM
Iako je slavljenički koncert vokalno-instrumentalnog sastava Signum u lukšićkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije ove nedjelje započeo, kao što je navela i voditeljica programa Monika Jurić, silno, jako i moćno, nastup mladih Kaštelana bio je u isto vrijeme nježan i topao te prepun emocija i ljubavi prema Bogu, Djevici, Sinu Božjem, ali i svim bližnjima.

Svoj službeni 15. rođendan, iako djeluju i ponešto duže, mladi članovi VIS-a Signum odlučili su proslaviti sa župljanima, prijateljima,  poznanicima i svima onima kojima je glazba dio duhovnosti, a koncert je trebao biti održan u Novom parku u Lukšiću. No, vremenske prilike cijelo su događanje preselile u lukšićku župnu crkvu, koja je, tijekom dva sata, bila ispunjena mladošću i ljubavi.

Više od 20 članova VIS-a Signum, među kojima Ivona, Maja, Ana i Matea u solo dionicama te Ante, Antonio, Alen, Mate i Nikolina kao instrumentalna pratnja, u koncert su publiku uveli izvedbom Silan Bog, a potom su tijekom večeri izveli još cijeli niz pjesama, poput Srce predajem ti, Krovovi, Prečisto srce Marijino, Naš Bog je velik, Mesija, Ljubav ću kazivati, Zaštiti me i druge.

Publika je ove večeri imala priliku pogledati i kratki film o djelovanju nekoliko generacija mladih okupljenih u ovom bendu, koji su već godinama dio tradicije i kulture grada podno Kozjaka. Iskoristili su mladi priliku da se u filmu zahvale svim lukšićkim župnicima koji su im davali i daju potporu u radu, ali i jednima od „glavnih krivaca“ za njihovo postojanje Danijeli i Brunu Petrušiću.

Mladi iz Vis-a Signum ove su večeri ugostili i članove klape Sv. Juraj HRM, a Marko Bralić i ostali otpjevali su dvije najljepše duhovne pjesme novijeg doba, Oči u oči i Krist na žalu.
Poseban obol cijeloj večeri dao je i mladi župnik don Marijo Buljević, koji je u meditativnom dijelu koncerta, pročitao tri kratke, tople priče, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnima.

 

 

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij