hren

RADOVI NA KANALIZACIJSKOJ I VODOVODNOJ MREŽI
Prema najavama iz Vodovoda i kanalizacije, Eko agencije te Grada Kaštela tijekom sljedećeg tjedna započet će pripremne aktivnosti na početku velikog projekta aglomeracije Kaštela – Trogir, a u drugoj polovici listopada bageri i drugi radni strojevi započet će konkretne radove kojima će se većini domaćinstava u Kaštelima omogućiti spajanje na uređeni kanalizacijski sustav.

Projekt je to koji će trajati približno tri godine i tijekom kojeg će se izgraditi oko 60 km kanalizacijske, ali i dio vodovodne mreže. Izvođač radova bit će tvrtka Strabag, a obuhvat projekta je područje od magistralne ceste do obale.

Kako je najavljeno, na samom početku bit će otvoreno desetak gradilišta diljem Kaštela, odnosno u svakom kaštelanskom mjestu najmanje jedno gradilište.
Prijedloge o prioritetnim lokacijama izgradnje kanalizacijske mreže, Vodovodu i kanalizaciji dostavili su kaštelanski mjesni odbori, a svi prijedlozi se analiziraju te će biti potrebno još desetak dana da se utvrdi točna dinamika poslova.
No kako nam je kazano, tehnički uvjeti ostvareni su za cijelo područje, ali radovi će najprije započeti na područjima gdje su u potpunosti riješeni imovinsko-pravni odnosi.

- Pred nama je zahtjevan posao, nije to samo iskopati prometnice i položiti cijevi već nas na nekim područjima čeka i „rat“ s različitim postojećim instalacijama, uskim prometnicama, organizacijom svakodnevne prometne komunikacije na područjima gdje će se izvoditi radovi i u svemu tome građani će trebati biti strpljivi i tolerantni, no jedino tako može se riješiti jedan od najvećih komunalnih problema u Kaštelima, kanalizacija – kazali su nadležni.

Poseban dio cijelog projekta je i izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže od Sućurca do Kambelovca, iznad magistralne ceste te na dijelu Planog, posao za koji je za izvođača radova izabrana zajednica Cestar – Innecto.
Ti radovi, zbog potrebne provedbe postupka i  zakonske procedure započet će za nekoliko mjeseci, a u sklopu njih bit će izgrađena i vodosprema Sućurac 2 te crpna stanica Sućurac.

Isto tako, nadležni su se u ovom trenutku uhvatili u koštac s rješavanjem pitanja kanalizacijske i vodovodne mreže na područjima koja, iz različitih razloga,  nisu obuhvaćena projektom aglomeracije te je u tijeku projektiranje dijelova mreže pa će se u narednoj godini više znati i o radovima na tim područjima.

Pitanja za nadležne ponedjeljkom i četvrtkom

Kako je izgradnja kanalizacijskog sustava tema koja zanima mnoge građane te nadležni i mediji svakodnevno primaju brojne upite o dinamici poslova i rasporedu radova, iz Vodovoda i kanalizacije odlučili su dva dana tjedno biti na raspolaganju zainteresiranima.

Iz tog razloga, već nekoliko dana u zgradi stare Kemijske škole u Kaštel Sućurcu, zapadno od zgrade Gradske uprave, djeluje privremeni ured VIK-a, koji radi svakog ponedjeljka i četvrtka u vremenu od 10 do 12 sati.
U navedenim terminima građani se na tom mjestu direktno mogu informirati kod djelatnika VIK-a  o projektu i dinamici te redoslijedu izvođenja radova.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij