hren
 
Promet neće odustati od provođenja odluke da putnici u autobuse ulaze samo na prednja vrata, ali će uskoro uvesti dodatne autobuse na onim linijama na kojima se u špicama stvaraju najveće gužve.
Javni gradski prijevoznik Promet neće odustati od provođenja odluke da putnici u autobuse ulaze samo na prednja vrata, ali će uskoro uvesti dodatne autobuse na onim linijama na kojima se u špicama stvaraju najveće gužve, kazao nam je jučer predsjednik Nadzornog odbora Prometa Srđan Elezović. U povodu učestalih napada na Prometove radnike Elezović se jučer sastao s predstavnicima Sindikata vozača i prometnih radnika Promet. Zaključeno je da se sljedećega tjedna u Banovini održi sastanak na kome će sudjelovati i predstavnici gradova vlasnika Prometa, te policije i sudstva kako bi se iznašlo rješenje za problem učestalih napada na vozače i prometne radnike gradskog prijevoznika, koji Promet ne može sam riješiti.
Sindikat Prometa potvrdio je kako će se, u znak prosvjeda zbog posljednjega fizičkog napada na kontrolora Damira Brčića u autobusu na liniji 37, početkom sljedećega tjedna održati kraći prekid prometa na toj liniji.
— Nećemo odustati od prosvjeda kako smo i najavili, ali promet ćemo prekinuti na najviše jedan do dva sata s tim da ćemo o prosvjedu prethodno obavijestiti putnike. Nismo željeli prekidati promet na 37-ici ovoga tjedna kako ne bismo maltretirali putnike uoči blagdana Velike Gospe — kazao nam je predsjednik Sindikata Anđelko Komljen.
I dok u Prometu ne odustaju od provođenja odluke o ulasku na prednja vrata, ističući kako je podržava i većina građana, te uredno plaća za prijevoz, mnogi putnici ipak glasno prosvjeduju zbog gužvi koje se stvaraju na prednjim vratima, pribojavajući se još većih gužvi s početkom školske godine. Putnici s kojima smo razgovarali ističu da je Prometova Uprava uvalila u kašetu brokava i vozače i putnike, jer je nakon reduciranja broja kontrolora zbog postizanja ušteda u poslovanju vozače pretvorila i u konduktere i kontrolore.
Činjenica je da jedan čovjek ne može sam upravljati autobusom, te prodavati karte i kontrolirati imaju li putnici pokaze, drže naši sugrađani. Putnici naglašavaju da nisu platili kartu da bi bili žrtve maltretiranja poput onoga u slučaju kada zbog jednoga ili dvojice putnika bez karte kontrolori zaustave autobus i onda traje dugotrajno natezanje s tim putnicima, koji ne žele napustiti autobus, pa se traži intervencija policije.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij