hren

ROK DO 29. LISTOPADA
Odluka o javnom redu i miru važan je dokument jedne lokalne zajednice jer se njome propisuju prekršaji te se utvrđuju odredbe u svrhu održavanja javnog reda i mira, a nakon dužeg vremenskog razdoblja priprema, u Gradu Kaštela utvrdili su prijedlog nove Odluke o javnom redu i miru na svom području te su pozvali zainteresiranu javnost da daju primjedbe i prijedloge kako bi se dobila konačna Odluka prema kojoj će funkcionirati ovaj segment u svakodnevici grada  podno Kozjaka.

Svi koji svojim primjedbama ili prijedlozima žele sudjelovati u kreiranju konačne Odluke o javnom redu i miru to mogu učiniti do 29. listopada, putem obrasca i na način kako se to navodi na službenim stranicama Grada, gdje se može i pročitati potpuni prijedlog Odluke – OVDJE 

Prijedlog nove Odluke donosi odredbe o kretanjima vozila na javnim površinama,o  zabrani kretanja na pojedinim područjima bez odjeće i u kupaćim kostimima, uličnim prodajama bez odobrenja, mjestima zabrana spavanja i kampiranja, o lokacijama za kupanje kućnih ljubimaca, kao i o zabranama korištenja pirotehničkih sredstava.
U odluci se, između ostalog, nalazi i obveza isticanja državnih obilježja u određenim prigodama te zabrana omalovažavanja službenih osoba dok vrše svoju dužnost.

Poput nekih drugih gradova, Kaštela bi, prema novoj Odluci, dobila i vremenske termine u kojima se određeni privatni ili službeni poslovi mogu obavljati bez buke, odnosno uznemiravanja okoline, i to svakog dana od 22 do 7 sati te od 14 do 17 sati.
Mir će biti zabranjeno, u određenim terminima, narušavati i pjevanjem, sviranjem, vikom , bukom te upotrebom razglasnih uređaja. Prema prijedlogu radi se o ljetnim terminima svakog dana od 24 do 7 sati te od 14 do 17 sati te zimskim terminima od 22 do 7 sati i od 14 do 17 sati.
Svakodnevno, u vremenu od 22 do 7 sati propisuje se pažljivo rukovanje i promet vozilima te se ne smije remetiti noćni mir i odmor građana.
Odluka posebno uređuje javni red i mir na području zračne luke, čime se, između ostalog, želi stati na kraj i neredu u auto taksi prijevozu, koji je prisutan već nekoliko godina.

Nadzor nad provođenjem odredbi nove Odluke u nadležnosti je policijskih službenika MUP-a te Komunalnog redarstva grada Kaštela. Predviđene su i kazne za prekršitelje, koje uglavnom iznose od dvije do deset tisuća kuna.

Foto: ilustracija Pixabay


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij