hren

PROJEKT SE OČEKUJE DO KRAJA 2027.GODINE
Na današnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća grada Splita vijećnicima je predstavljena i studija izvodivosti povezivanja Kaštela sa Stinicama mostom s četiri trake.

Analizirali su problem u dnevnom prometu od 2013. do 2018. godine.

Širine i Bilice tako imaju 47 tisuća prosječno dnevno vozila,  Dugopolje 28 tisuća vozila dnevno, van sezone.  Ljeti Širine imaju i 20 posto veći protok. Zračna i trajektna luka su im polazišne točke za povezivanje grada, u pet godina, 105 posto je porast, u sezonskom 108 posto, rečeno je na sjednici splitskog vijeća.

- Veza u Kopilici se pokazala bez učinka, nadam se da će kolege iz HŽ-a napraviti ono što su predstavili - rekla je izlagačica, prenosi Dalmatinski portal.

Navela je i kako se slabo koristi veza trajektne luke s katamaranom iz Marine Divulje.

Iznijela je i kako su izradili dvije varijante povezivanja, most i tunel. Most bi stajao oko 330 milijuna kuna, a tunel 1,1 milijardu kuna. Optimalnim, dakle, smatraju most.

Prema studiji, projekt se očekuje do konca 2027. godine.

Dodajmo i kako su splitski vijećnici na tematskoj sjednici  raspravljali o izmjenama GUP-a. Predstavljen je i masterplan koji govori o dvije lokacije u Splitu o željezničkom i autobusnom kolodvoru   u istočnom krilu Gradske luke i plan za obnovu lokacije Kopilice, odnosno o prenamijeni iz sadašnje poslovno-industrijske zone u stambene i turističke sadržaj.Izrađivač plana James Mathews video linkom predstavio je detaljno masterplan.

- Otvorit će sasvim novo platno Splita, projekti Kopilica je ekspanzija šireg centra grada, stambeni kvadrati će biti različiti. Očekujemo da bi 20 tisuća stanovnika moglo živjeti na Kopilici s 21 tisuću radnih mjesta - kazao je među ostalim.

Zaključno je poručio nakon dugog izlaganja da vjeruje kako su prijedlozi dobri, važni i značajni za Split.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij