hren

ONI JE PROZVALI, DORIS GRGURIN SE ISPRIČALA
Kada su kišni dani početkom ove jeseni postali sve češći, dio stanovnika na obalnom dijelu Kaštel Kambelovca, koji se koriste Ulicom biskupa Frane Franića, susreo se, kako su nam pisali, s problemom velikih količina blata na prometnici, koje su im stvarale probleme,  a za sve su prozvali dopredsjednicu Gradskog vijeća Kaštela i predsjednicu kambelovskog mjesnog odbora Doris Grgurin.

- Imamo problem ogromnog blata koje se nanosi po ulicama uz more u Kambelovcu nakon svake malo veće kiše iz dvora potpredsjednice Gradskog vijeća i predsjednice Mjesnog odbora u Kambelovcu Doris Grgurin. Od tog blata sva vozila na cesti se zablatnjave te dalje prenose isto. To nije od jučer već duže vrijeme. Iako smo obavještavali nadležne nitko nije ništa poduzeo.  Ovakvo je ponašanje stvarno bezobrazluk i bahaćenje – naveli su nam pojedini Kambelovčani.

Što se događa s blatom i navedenom prometnicom te jesu li nešto poduzeli po prijavama građana pitanje je koje smo uputili u Grad Kaštela, odakle su nas obavijestili da je komunalni redar bio na terenu te poduzeo određene mjere.

- Komunalni redar je naložio vlasniku parcele da u roku od 15 dana sanira svoju česticu zemlje tako da se blato ne raznosi po Ulici biskupa Frane Franića. Ukoliko vlasnik i susjedi sa sjeverne parcele ne saniraju slivne vode sa svojih parcela pisat će im se optužni prekršajni nalozi – kazali su u Gradu.

Prozvana dopredsjednica Gradskog vijeća Doris Grgurin nije odbacila u potpunosti navode svojih sumještana, no navela nam je kako je ovaj problem rezultat stanja na terenu, koji njen suprug, kao vlasnik jednog od zemljišta s kojih se slijeva blato, nastoji ukoniti.

- Dio parcele u vlasništvu mog supruga ne možemo ograditi zidom, iako bi zid riješio većinu problema,  jer je tu put služnosti jednoj sjevernoj parceli drugog vlasnika. Do sada smo učinili i još ćemo učiniti nekoliko dodatnih zahvata na našoj već postojećoj oborinskoj odvodnji, poput dodatne cijevi u već izgrađeni upojni bunar i rampe na izlazu.
Napominjem, blatnjave ceste ne bi bilo, da na našu parcelu nije dotjecala ogromna količina vode sa susjednih parcela, čiji vlasnici nisu bili riješili oborinsku odvodnju na svojim parcelama. Nadam se, da su je u međuvremenu riješili  – izjavila je Grgurin te se ovim putem ispričala u ime svoje obitelji svima kojima je blato na cesti stvorili probleme.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij