hren

Nakon što je premijer Andrej Plenković jučer predstavio nove mjere protiv koronavirusa, prema kojima se od ponoći zabranjuje rad kafićima i restoranima, kao i teretanama, održan je sastanak u vladi.

Od predstavnika vlade na sastanku su bili ministar financija Zdravko Marić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Glavna tema su mjere kojima vlada planira obeštetiti poduzetnike kojima će zbog novih mjera biti onemogućen rad, javlja Indeks.hr.

Aladrović: Imamo dva modela

"Mi smo prokomentirali sve zahtjeve i uzeli smo si vrijeme da razmislimo tijekom vikenda. Mjere koje će ostati su između 2000 i 4000 kuna radnike. Mjere covid kredita, omogućena su dodatna sredstva. Na sastanku su bila trojica ministara, sve ćemo objaviti nakon vikenda", kazao je Aladrović.

"Postoje dva modela. Bitno je da smo vidjeli ta dva modela. Poslodavci su pokazali razumijevanje za ograničenja fiskalnog proračuna. Postoji određeni prostr za djelovanje vlade. Naći ćemo neko rješenje", dodao je Aladrović. "Proračun je do sada sve izdržao. I dalje ćemo se ponašati odgovorno", rekao je.

Na konstataciju da je pomalo neozbiljno da sutra kreće zatvaranje, a mjera za pomoć nema, Aladrović kaže da se ne slaže.

"Mjere su do sada bile pravodobne, bit će i dalje. Dizanje tenzija je neodgovorno i neprihvatljivo. Stojimo svi ovdje zajedno", rekao je Aladrović.

Marić: Pritisak javnosti i gospodarstva je opravdan

"Pritisak javnosti i gospodarstva je opravdan. Tijekom prvog vala imali smo dobar model i mjere su bile pravovremene. Sjeli smo, naći ćemo određena rješenja. Naš dijalog bi bio kudikamo lakši kada bismo znali kako će se sve skupa razvijati", rekao je Marić.

"Ne govorimo o milijardama kuna. Sve ćemo objaviti u idućim danima", dodao je.

Marić je kazao i da vlada ostaje na procjeni da će BDP u ovoj godini pasti 8 posto, piše Index.

Medak: Imamo toliko problema da ih sada ne možemo riješiti

"Vidjeli smo da ne možemo sve danas dogovoriti. Idemo riješiti to. Imamo jako, jako puno problema. Radimo zajednički na rješenju problema. Imamo toliko problema da ih sada ne možemo riješiti", rekao je.

"Ako budu mjere, bez posla neće ostati nitko", dodao je.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij