hren

BETLEHEMSKA SVIJEĆA, SVIJEĆA LJUBAVI
Na velikom adventskom vijencu u Đardinu u Kaštel Novom, koji su i ove godine izradili učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić, unatoč jakom jugu ove je subote upaljena još jedna svijeća.

Drugu adventsku ili betlehemsku svijeću, koja simbolizira ljubav, upalio je kaštelanski dogradonačelnik Grgica Benutić, dok je službu riječi predvodio  župnik novske župe Sv. Petra apostola don Darijo Čorić.

- Nije lako upaliti niti zadržati svjetlo, ali upornost i dobrota te jasan cilj koji čovjek u sebi nosi, čovjeka vode prema onome božanskome svjetlu koje nas je prosvijetlilo. Gledajući svijeću koja gori, možemo s pravom reći da smo mi ta svijeća, dok ona gori, daje svjetlost i toplinu, ali i nestaje. Tako je i s našim životima. Smisao našega života, našeg „svijetljenja“ i našeg nestajanja po godinama koje pribrajamo svome vijeku, jest svijetliti s drugima i za druge. Stoga neka ovo betlehemsko svjetlo dade našoj svjetlosti jačinu koju nam je Krist podario, jer  je On svjetlost koja prosvjetljuje svakog čovjeka. I mi,dok svijetlimo drugima, svjedoči da smo odraz vječnog, nebeskog svjetla, stoga neka nam Bog dade  milost  da možemo svaki dan svoga života paliti onu svjetlost koja je zapaljenja na početku našega života, dijeliti je drugima i tako ih razveseljavati i činiti život ljepšim, iščekujući da nam na koncu naših života  zasja ona vječna svjetlost- istaknuo je ovom prigodom don Dario Čorić.

Paljenje svijeća na gradskom adventskom vijencu i ove su godine organizirali Grada Kaštela i kaštelanska Turistička zajednica, no zbog epidemioloških mjera bez uobičajenog prigodnog programa koji prati ovo događanje, a samim tim i s manjim  broj  Kaštelana koji su sudjelovali u obredu.

 

Foto: TZGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij