hren
Josip Knezović i Srećko Rukavina: "Nije u redu to što mi sad moramo čekat sat vrimena na autobus, ni krivi ni dužni..."/Joško PONOŠNapade na vozače ispaštali - putnici
Kako su i najavili čelnici Sindikata vozača i prometnih radnika zaposlenih u Prometu, jučer je obustavljena vožnja na liniji broj 37, i to od 17 do 18 sati, u znak prosvjeda djelatnika ovog komunalnog poduzeća protiv nasilja kojem su izloženi u autobusima. Polasci su u vrijeme prosvjednog prekida vožnje otkazani iz smjera Splita prema Trogiru i obrnuto, no većih gužvi na autobusnim stajalištima nije bilo jer su putnici mahom bili upoznati s jednosatnom obustavom prometovanja na spomenutoj liniji.
Na polaznoj stanici u Sukoišanskoj ulici jučer smo oko 17 sati, uz nekoliko stranaca, ipak, zatekli i manji broj stalnih putnika koji su bili neugodno iznenađeni odlukom prometovaca. — Ne znam koliko je adekvatan ovakav način štrajka koji ide nauštrb nas, normalnih putnika. Žalim te vozače i kontrolore jer su zbilja nezaštićeni. Mislim da bi bilo najbolje da ih u autobusima prate zaštitari ili policajci u civilu. Problem je i što se tu razularenu mladost ne kažnjava, a stvarno svašta čine! Vidija sam ih i kako skalpelom razrezuju nova sjedala u autobusima — kazao nam je Josip Knezović, dok drugi putnici baš i nisu imali toliko razumijevanja za nevolje prometovaca.
— Nije u redu to što mi sad moramo čekat sat vrimena na autobus, ni krivi ni dužni... Plaćamo do Trogira 20 kuna za kartu, vozimo se u autobusima koji nemaju ventilacije, čekamo po dvi ure na jednoj stanici jer svi moraju uć na prednja vrata — ogorčen je bio Srećko Rukavina iz Trogira.
Jedna je njegova sugrađanka dometnula i kako bi se Prometovo osoblje moglo ponekad bolje ponašati prema putnicima koji su počesto meta gnjevnih Nekolicina putnika, među kojim su neki bili i turisti, čekali su sat vremena na Sukoišanskoj postajikontrolora. Prometov kontrolor Ratko Brkan koji je, također, žrtva fizičkog napada u autobusu, kazao je kako je svjestan da ponekad ima "neugodnosti i s naše strane" te da ne opravdava nepristojno ponašanje svojih kolega, no da je "šaku u glavu dobio" kad je bio izrazito ljubazan... Kontrolorima i vozačima najgore je upravo na liniji 37, a od gradskih, dodaje, najteže je raditi na linijama 1 i 16.
Anđelko Komljen, predsjednik Sindikata, izjavio je kako će prometovci odsad obustavljati vožnju na svakoj liniji na kojoj se dogodi incident, i to ne samo na jedan sat već možda do kraja radnog dana.
— Ništa nam ne preostaje nego zamoliti putnike za razumijevanje jer je ovo jedini način kojim apeliramo na pomoć. Izašli smo maksimalno u susret putnicima jer nismo htjeli prosvjedovati za Veliku Gospu.
Očekujemo prvenstveno reakciju naših vlasnika koji bi morali znati da je Grad Zagreb, samo u videonadzor u autobusima i tramvajima uložio deset milijuna eura, a da o drugoj zaštiti i ne govorimo — izjavio je Komljen.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij