hren

U Kaštela je prvi put iz Belgije došao 1968. i od tada Kaštela su njegov drugi dom. Početkom Domovinskog rata, Died Daems samoinicijativno je zajedno sa svojom suprugom Chris organizirao prikupljanje humanitarne pomoći i novčanih priloga, a do početka 1993, godine ta pomoć se mjerila u tonama. Organizirali su ukupno 600 tona raznog materijala koji je uglavnom podijeljen preko Crvenog križa.

Godine 2012. Died i Chris dobili su i osobne nagrade Grada Kaštela za svoj nesebičan humanitarni rad i promociju Kaštela u Belgiji.

Na dan Božća javili su se redakciji Portala grada Kaštela i uputili pismo podrške svim Kaštelanima, zdravstvenim djelatnicima i svima drugima  uz pjesmu koju je Died snimio za ovu priliku.
Pismo donosimo u cijelosti…

„Dragi moji Kaštelani, tijekom naše 52 godine duge ljubavi prema Kaštelima i Kaštelanima, ovaj grad postao je naš drugi dom, možda čak i više od toga. U vrijeme ovog Božića, kada dijelimo svoju ljubav svim dragim ljudima, svima onima do kojih nam je stalo te svima koji potrebuju našu pomoć, posebno se želimo zahvaliti svima koji u ovoj korona krizi stoje na prvom udaru bolesti – našim liječnicima, medicinskim sestrama, svim zdravstvenim djelatnicima i volonterima koji svakodnevno pomoć pružaju najugroženijima od ove opake bolesti. Onima koji su njome direktno zahvaćeni, kao i onima koji zbog krize osjećaju posljedice u svom poslovanju želimo odati svoje poštovanje i vjeru u skori povratak normalnom načinu života.

Upravo njima posvetio sam ovu staru Irsku tradicionalnu pjesmu koju sam snimio u svom malom kućnom studiju. Nastojmo im svima pomoći i olakšati napore koje oni svakodnevno podnose, nastojmo se pridržavati propisanih mjera zaštite i zajedno učinimo napor da se ova nesretna priča što prije završi sa što manje nepotrebnih žrtava. Nastojmo razmišljati o dobrim stvarima u životu, o smiješnim i pozitivnim stvarima, o svemu lijepom što nas okružuje kao što i mi ovdje u Belgiji razmišljamo svakodnevno o vama.

Iz sveg srca šaljemo vam svima naše najbolje želje povodom Božića!

Died i Chris
25. prosinac 2020.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij