DIREKTNE VIJESTI S TERENA
Kaštelanska ekipa Crvenog križa  otputovala je u potresom pogođena područja, kako bi direktno na terenu distribuirala prikupljenu pomoć. Poput Kaštelana, donacije u hrani, pokrivačima i higijenskim potrepštinama odnijele su  poslale i druge organizacije Crvenog križa kao i veliki broj pojedinaca, čime su skladišta s navedenim materijalom napunjena pa je privremeno prestala potreba za istim.

To je u svojim izjavama u subotu ujutro kazao i izvršni predsjednik HCK Robert Markt.

- Informacije s Banovine kažu da su skladišta puna i da u ovom trenu nije potrebno dodatno slati hranu, higijenu i vodu jer uistinu raspolažu s dovoljnim količinama. Prema informacijama znatno je manji broj distribuirane pomoći na teren, što govori da su dotakli maksimum podijele i svi ljudi su dobili za određeno vrijeme hranu – ustvrdio je Markt.

Informaciju za Portal grada Kaštela direktno s terena potvrdila je i kolegica Željka Perdić, rođena Petrinjka, koja se već nekoliko dana nalazi na tom području.

- Hrane i higijenskih potrepština stvarno ima i više nego je to u ovom trenutku potrebno. Savjetujem građanima, koji su još uvijek voljni pomoći da određeno vrijeme ne doniraju navedeno, a ako se stvore potrebe za tjedan ili dva, ponovno ćemo se svi aktivirati. Ono što ljudima sada treba uglavnom su tehničke potrepštine.

U ovom trenutku ljudima na terenu trebaju agregati, grijalice, ljestve, konopi, lopate, čavli, pur pjena, baterijske lampe, baterije i sličan materijal, a od ostalog još uvijek se traže sve potrebno za majke i novorođenčad, od bočica i dudica pa do aparatića za izdojavanje. Isto tako ljudima nedostaje i televizora, bijele tehnike i sličnog, jer je većina uništena čak i u kućama u kojima se i dalje može živjeti.

Odjeća je stigla u značajnim količinama i u skladištima je ima dovoljno, malo se gubi vrijeme na njeno razvrstavanje, no nedostaje tople obuće, posebno velikih brojeva, jer su ovdje vremenske prilike, rekli bismo, vlažne, blatnjave i hladne – kazala je Željka Perdić.

Zadnjih dana iz Kaštela je na potresom pogođena područja otišlo više donacija u privatnom „aranžmanu“, a svima koji na takav način i dalje žele  sudjelovati u pomoći, od koristi će biti upravo ova iskustva s terena.

Oni koji bi željeli donirati nešto od potrebnog, a nisu dio neke privatne akcije, donacije navedenog mogu realizirati u Gradskom društvu Crvenog križa Kaštela, kojima se prethodno trebaju javiti na telefonski broj 021/ 224 472.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno