hren
 

Ivna Bućan sa suradnicima na terenu u Kaštel Lukšiću/Zvonimir BARIŠINKAŠTEL LUKŠIĆ - Na inicijativu Ekološke udruge "Lijepa naša" Kaštela i njene predsjednice Ivne Bućan izvršena je akcija uništavanja ambrozije, biljke korova čiji je pelud opasni uzročnik raznih alergija. Ambrozija je primijećena još prošle godine na istome mjestu u Kaštel Lukšiću na travnatoj površini uz kaštelansku cestu, na kojoj se tijekom zime prodaje ogrjevno drvo doneseno iz unutrašnjosti Hrvatske.

Od lanjskih gotovo zanemarenih nekoliko stručaka, ove godine je cijela livada od nekoliko stotina četvornih metara obrasla ambrozijom, što je upozorilo na veliku opasnost, to više što je upravo sada u fazi cvjetanja i stvaranja peludi. Akciji se hitno odazvao komunalni pogon za uređivanje grada Kaštela na čelu s Matom Barunom, a djelatnici su odmah izvršili temeljito čišćenje čupanjem svih stabljika ambrozije.
— O uputama za daljnje mjere i zaštitu, Udruga "Lijepa naša" u suradnji s Gradom Kaštelima povezat će se i savjetovati s nadležnim stručnim službama — kazala nam je Ivna Bućan.
Zbog pretpostavke da je sjeme ambrozije doneseno ogrjevnim drvom iz unutrašnjosti, može se očekivati da će gradske službe ubuduće tražiti ispunjenje odredbi uvjeta za prodajno mjesto ogrjevnog drva.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij