hren

PROJEKT BI TREBAO BITI GOTOV ZA ŠEST MJESECI
Zapušteni i devastirani Dudanov park u Kaštel Kambelovcu koji je smješten ispod Ceste dr. Franje Tuđmana i asfaltne ceste s južne strane uskoro će biti kompletno preuređen. Izvođač radova je uveden u posao, a do ljeta će se raditi na uređenju parka koji će u konačnici biti atraktivan sa sadržajima, poput ljetne pozornice, dječjeg igrališta, travnate površine za masovna okupljanja i pješačke staze sa urbanom opremom.

- Izvođač radova uveden je u posao 11. siječnja, a nakon postavljanja zaštitnih ograda i osiguravanja gradilišta, započeti će radovi na uređenju parka. Rok za završetak radova je šest mjeseci – navode iz Grada te su kazali kako je na javnom natječaju izabran zajednički izvođač radova građevinski obrt Pecić i Građevno Zec.

Vrijednost ove investicije je oko 3 milijuna kuna, od toga 85 posto sredstava je osigurano iz EU fonda, točnije 2.196.054 kuna koja će se utrošiti u hortikulturu, sustav video nadzora, sustav navodnjavanja, javnu rasvjetu i elektroinstalacije. Preostalih 15 posto sredstava izdvojit će Grad iz vlastitog proračuna.

Time bi se do srpnja na površini parka od skoro šest tisuća metara četvornih i dužine 125 metara trebao izgraditi tihi perivoj, prostor sa sadržajima za djecu, pozornica na otvorenom i široki travnjak kao prostor za igre na travi i masovna okupljanja i zaštitno zelenilo te će se izgraditi novi potporni ogradni zid širine 30 cm od armiranog betona.

U sklopu uređenja parka u središnjem dijelu osmišljen je posebno oblikovan plato koji će imati funkciju pozornice za razna kulturna događanja, sa mogućim gledalištem za ljetne priredbe za 180 osoba. Poseban je dio planiran za igru djece, postaviti će se oprema za dječje igralište, i to ljuljačka, tobogan, šesterokutna penjalica  i njihalica.

Na sjevernom dijelu parka, gdje danas nema vrijednih stablašica, zamišljen je široki travnjak, koji bi služio za više namjena, kao slobodni prostor za igre na travi i masovna okupljanjaU zimskom periodu bit će to osunčana livada bez stabala i sjena, za ugodan boravak na vanjskom prostoru. Na cijeloj površini parka obnoviti će se i zeleni fond uklanjanjem starih stabala i grmlja te sadnjom novog primjerenog bilja.

Projektom su definirane pješačke staze unutar parka i šetnice. U cilju otvaranja i dostupnosti sa obje strane planirani  su reprezentativni ulazi. Kako bi se omogućio pristup osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti na oba ulaza će se postaviti pješačke rampe koje će ujedno omogućiti i roditeljima sa malom djecom jednostavniji ulaz u park.

Između ulaza formirati će se glavna staza, put kroz park, dok će se na ostaloj površini urediti primjereni sadržaji kako bi park „oživio“ te postao mjesto okupljanja građana svih dobnih skupina.

 

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij